Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Exclusiv Sputnik: Cum a câștigat un moldovean Campionatul Portugaliei la floristică

© Sputnik / OsmatescoIon Rotaru
Ion Rotaru - Sputnik Moldova
Abonare
Ion Rotaru își menține poziția de cel mai bun florist din Portugalia. Asta după ce doi ani consecutiv, moldoveanul s-a clasat pe prima poziție la Flower World Portugal International & National Cup 2019.

CHIȘINĂU, 15 oct – Sputnik. Ion Rotaru are 38 de ani și este unul din cei mai apreciați, solicitați și cotați designeri floriști din Lisabona, Portugalia.

În perioada 8-12 octombrie acesta a participat la Flower World Portugal International & National Cup 2019, un concurs de floristică unde s-a plasat pe locul doi la nivel internațional și a luat trofeul la nivel național. 

„La nivel local, concursul a constat din 5 probe, dintre care 4 erau surpriză. Tema pentru acasă a avut ca tematică buchetul miresei. Participanții au avut libertatea să-și pună în valoare creativitatea. Este curios faptul că buchetul pe care l-am confecționat a avut la bază o structură pe care să vă spun sincer, am găsit-o la gunoi cu două seri înainte ca să înceapă proba. Îmi place să refolosesc multe lucruri care le găsesc în stradă, să le ofer a doua viață. Așadar, în timp ce lucram în atelier la o comandă, mi-a venit această idee spontană, astfel în 5 minute am realizat baza compoziției”, a povestit floristul pentru Sputnik Moldova.
Rezultatul obținut de către Ion Rotaru se datorează unei munci asidue, care s-a soldat, în primul rând, cu epuizare totală.
„Acest concurs m-a costat foarte multă energie. A trebuit să nu dorm nopțile ca să reușesc să lupt pe "două fronturi". Multe responsabilități și comenzi mă leagă de atelierul meu din Lisabona, apoi mai fac naveta în Moldova ca să reușesc cu nunțile de acasă și totodată a trebuit să fac față probelor din concurs. Dar asta e viața unui profesionist, mai ales atunci când îți place ceea ce faci, nu mai contează orele și mesele neluate”, a relatat Ion Rotaru. 
Totuși, bărbatul a menționat că nu-și dorește ca în asemenea mod alert să-și trăiască viața. Potrivit lui, aceasta este doar o fază, iar când își propune un scop, face tot posibilul să izbutească. 
„Am trăit emoții mari în cadrul acestui campionat, însă vă asigur cu certitudine că sunt cu picioarele pe pământ și nu sufăr de boala stelară. Deja mă gândesc la următorul concurs, fiindcă participând trăiesc o experiență unică și deosebită. Este o plăcere nemaipomenită de a crea ceea ce vreai și la ce te gândești”, a spus floristul.

Ion Rotaru îi motivează pe oameni să muncească, să creeze lucrurile cu pasiune și să depună dragoste în toate activitățile lor. Totodată, el afirmă că "cel mai profitabil lucru este cel care-ți place să-l faci".

Fluxul de știri
0