Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru moldovenii din Germania: Alertă alimentară, două cazuri de deces

© Sputnik / Sergei Venyavskiy / Accesați arhiva multimediaВ вирусологической лаборатории
В вирусологической лаборатории - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 30 de persoane au fost infectate cu o bacterie extrem de periculoasă în Germania. Iată care este cauza îmbolnăvirilor.

CHIȘINĂU, 15 oct – Sputnik. Situație gravă în Germania – Două persoane au murit în urma infectării cu bacteria listeria, fiind înregistrate alte aproape 40 de cazuri de îmbolnăviri. Boala ar fi fost provocată de alimentele provenite de la o fabrică de mezeluri, anunță stiridiaspora.ro.

Cele două persoane decedate sunt din landul Hessen.

Капельница - Sputnik Moldova
Alertă: Infecție cu un virus mortal, la frontiera cu țara noastră

Potrivit sursei, fabrica de mezeluri Wilke Waldecker Fleisch – und Wurstwaren GmbH & Co KG, de unde proveneau alimentele, a fost închisă săptămâna trecută.

Organizațiile de protecție a consumatorilor din Germania ai afirmat că autoritățile știau de mai multe săptămâni că există probleme la acea întreprindere, dar au acționat tardiv. 

Specialiștii menționează că bacteria listeria se transmite, de obicei, la oameni prin produse alimentare contaminate - lapte insuficient pasteurizat sau brânză. Cel mai frecvent însă germenele se poate afla în carnea gătită insuficient. Consumul alimentelor contaminate cu această bacterie provoacă isterioza, o infecție extrem de severă.

În unele cazuri, boala poate avea simptome asemănătoare gripei, precum febră, dureri musculare, greață și vomă. În cazul în care bacteria reușește să pătrundă la nivelul sistemului nervos, simptomatologia poate fi mult mai severă, apărând cefaleea, convulsiile, pierderea echilibrului și o stare de confuzie.

Boala se tratează, dar poate duce la deces în cazul persoanelor cu imunitate scăzută.

Fluxul de știri
0