Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegeri parlamentare noi 2019: Ce trebuie să știe alegătorii

Abonare
Pe 20 octombrie 2019, în afara alegerilor locale generale, vor avea loc alegeri parlamentare noi. Cetățenii vor trebui să aleagă, repetat, deputați în Parlament.

CHIȘINĂU, 15 oct - Sputnik. În data de 20 octombrie, pe lângă primari și consilieri, cetățenii din patru circumscripții vor mai trebui să aleagă și deputați în Parlamentul Republicii Moldova. Este vorba de alegeri parlamentare noi, în patru circumscripții, unde mandatele de deputat au devenit vacante după ce foștii deputați fie a trecut în altă funcție, fie a renunțat la fotoliul de parlamentar.

Местные выборы 2018 - Sputnik Moldova
Societate
Cum vor fi eliberate buletinele de identitate pe 20 octombrie, în ziua alegerilor

Astfel, în cele patru circumscripții - nr.17 Nisporeni, nr. 33 Chișinău, nr.48 or. Slobozia și mun. Bender și Tiraspol și nr.50 la vest de Republica Moldova - candidează 29 de persoane.

Votarea se efectuează în ziua alegerilor între orele 07.00 şi 21.00. Potrivit Codului Electoral al Republicii Moldova, alegătorul trebuie să prezinte la secția de votare, înainte de a primi buletinul de vot, buletinul de identitate al cetățeanului Republicii Moldova, cu fișa de însoțire care confirmă domiciliul sau reședința alegătorului pe teritoriul secției de votare.

De asemenea, cetățeanul cu drept de vot poate prezenta  buletinul de identitate provizoriu cu mențiunile privind cetățenia Republicii Moldova și domiciliul titularului.

Votarea se poate face și în baza legitimației de serviciu pentru militarii în termen, livretul eliberat de Centrul Serviciului Civil pentru persoanele care satisfac serviciul civil (de alternativă).

Fluxul de știri
0