Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Dezastru în Japonia: Morți, persoane dispărute, milioane de oameni evacuați – Video, Foto

© REUTERS / OSMAN ORSALPloi și furtuni în Istanbul
Ploi și furtuni în Istanbul - Sputnik Moldova
Abonare
Capitala Japoniei, Tokyo, a fost paralizată după ce puternicul taifun Hagibis, cel mai puternic din ultimele decenii, a lovit țara. Sursele Sputnik Moldova din Japonia spun că furtuna s-a potolit la această oră și a ieșit Soarele.

CHIȘINĂU, 13 oct – Sputnik. Mai multe persoane au murit și altele au fost date dispărute după ce taifunul Hagibis, cel mai distrugător din ultimele șase decenii, a lovit Japonia.

Potrivit informațiilor difuzate de postul public de televiziune din Japonia NHK, bilanțul victimelor la 13 octombrie, ora locală 13:10, este de 18 persoane decedate (din prefecturile Kanagawa, Tochigi, Gunma, Iwate, Miyagi, Fukushima, Chiba și Saitama). Un număr de 16 persoane din 7 prefecturi sunt declarate dispărute și peste 149 de persoane din 28 prefecturi sunt spitalizate cu diverse traumatisme.

​Taifunul Hagibis era așteptat să se îndrepte spre regiunea Tokai și regiunea Kanto, începând cu ziua de sâmbătă după amiază spre seară, iar autoritățile nipone au avertizat cetățenii care se aflau în calea taifunului să dispună de măsurile necesare pentru eventuale întreruperi de apă și/sau electricitate. 

​La foarte scurt timp după ce s-a anunțat despre dezastrul care se abate asupra regiunii rafturile magazinelor au rămas practic goale. 

​Potrivit informațiilor publicate în timp real de Ambasada Republicii Moldova în Japonia, duminică, 13 octombrie, companiile aeriene au anulat peste 800 de zboruri interne. Metro și rețeaua metroului guvernului metropolitan din Tokio și-au reluat integral sau parțial serviciile. Căile ferate din Japonia au reluat operațiunile pe liniile Yamanote și Yokohama, după ce au fost suspendate aproape în totalitate.

​Totodată, există în continuare pericolul revărsării a peste 100 de râuri, inclusiv râul Arakawa din orașul Edogawa al zonei metropolitane Tokio, râul Karasawa din Prefectura Saitama și râul Koito din Prefectura Chiba.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Japonia, Guvernul zonei metropolitane Tokyo a deschis un spațiu temporar pentru turiștii străini care au fost blocați de perturbări în transportul public. Centrul se află în clădirea Tokyo Bunka Kaikan din districtul Ueno, în cartierul Taito.
Potrivit surselor Sputnik Moldova, persoane care se află regiunea afectată de taifunul Hagibis, furtuna s-a potolit pentru moment și a ieșit Soarele. Autoritățile au început lucrul pentru lichidarea consecințelor dezastrului. 

Reamintim, Agenția de Meteorologie din Japonia a emis avertizări de urgență pentru ploi puternice pentru zona metropolitană Tokio și 11 prefecturi. Este cel mai înalt nivel (5) de avertizare pe scara de cinci niveluri a Agenției.

​Oficiul Național de Turism al Japoniei operează o linie telefonică de urgență operațională 24/24 pentru turiștii aflați pe teritoriul Japoniei. Dacă vizitați Japonia, apelați cu încredere pentru informații turistice sau asistență în caz de accidente și urgențe. Suportul este disponibil în patru limbi: engleză, japoneză, chineză și coreeană.

Din Japonia 050-3816-2787

Din străinătate + 81-50-3816-2787

Fluxul de știri
0