Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Riscurile pe care ți le asumi atunci când mergi la vrăjitor – explicația te va uimi

© Sputnik / Алексей Куденко / Accesați arhiva multimediaСвяточные гадания
Святочные гадания - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În ultimii ani, organele de drept au investigat mai multe cazuri de escrocherie săvârșite de persoane care pretindeau că au capacități extrasenzoriale și-i pot ajuta pe oameni să scape de probleme. În unele cazuri, clienții au fost escrocați de sute de mii de lei.

CHIȘINĂU, 12 oct – Sputnik. De ce să nu apelăm la serviciile tămăduitorilor, extrasenzitivilor, ghicitorilor, vrăjitorilor?

Profesorul-teolog ortodox rus Aleksei Ilici Osipov explică simplu: în fața lor omul se relaxează, își deschide sufletul, iar respectivii intră „cu picioarele murdare”.

Гадание по кольцу - Sputnik Moldova
Societate
Vrăjitoare, în Chișinău? Iată ce i-au făcut unei femei – Procuratura a pornit dosar

Comunicarea cu alți oameni ne influențează la nivel subtil, iar persoana care apelează la un ghicitor sau extrasenzitiv se pomenește în comuniune cu o persoană despre ale cărei fapte și viață nu cunoaște nimic. Rezultatul unei asemenea comunicări poate avea consecințe dramatice sau chiar tragice.

Profesorul Osipov menționează în lecțiile sale că există cu adevărat persoane cu anumite capacități ieșite din tipare – oameni care „văd” la distanță, care pot vedea prin perete, pot intui viitorul.

Omul, explică Sfinții Părinți ai Bisericii, fiind creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, are calitățile Creatorului, dar la o scară mai mică. În cazul unor oameni, această „ferestruică” este deschisă mai mult, în cazul altora – mai puțin, explică teologul rus.

Principiul cauză - efect în viața spirituală

Deciziile referitoare la viața sa omul trebuie să le ia personal, în acord cu conștiința sa și cu rațiunea, intuiția și discernământul cu care a fost înzestrat. Doar așa va merge cu adevărat pe drumul său în viață.

Părintele Calistrat Chifa - Sputnik Moldova
Ce-i așteaptă pe turnători: Părintele Calistrat, despre omul limbut

Dacă va fi sincer cu sine însuși, omul va înțelege, va simți cum să acționeze în acord cu Voința Divină, potrivit profesorului Osipov.  

Încercând „să fure” informație despre viitor pe căi oculte, prin intermediul ghicitorilor, omul încalcă o lege spirituală, iar pedeapsa și-o atrage automat – nu Dumnezeu este cel care pedepsește, subliniază profesorul teolog ortodox.

Ca exemplu: atunci când atingem un ceainic fierbinte și ne frigem, nu Dumnezeu este cel care ne-a trimis pedeapsa, dar suportăm consecința faptului că am încălcat o lege a fizicii. La fel funcționează principiul cauză - efect și în viața spirituală.  

Prin urmare, nu ar trebui „să sărim gardul” pentru a fura „mere” cu informație despre viitor, încălcând o lege spirituală divină. Asemenea mere „conțin pesticide” – ghicitorul poate relata informație absolut falsă.

Bioterapeuții fură energia acumulată de client

Protoiereul Ioan Lisnic explică, într-un articol, de ce extrasenzitivii şi bioterapeuţii își îndeamnă pacienții să meargă pe la mănăstiri și să se închine la icoane, apoi să revină la ei pentru tratament.

Ieromonah Calistrat Chifan - Sputnik Moldova
(VIDEO) Leacul Părintelui Calistrat pentru cei ce au toleranță față de păcat

Extrasenzitivii şi bioterapeuţii susțin că „una dintre puterile de acumulare a energiei” sunt icoanele din Biserică, pe care ei le consideră „canale conducătoare ale energiei cosmice”, menționează preotul.

„Nu în zadar ei adesea își îndeamnă pacienţii să plece pe la mai multe biserici spre a se ruga, ca mai apoi să le „răpească” energia acumulată. (...)

Nu este întâmplătoare, probabil, nici apariţia ocultiştilor de diferite ranguri din Moldova, Ucraina şi Rusia, în vara anului 2000, la adunarea de pe Muntele Şerpilor din apropierea Mănăstirii Ţâpova, pentru a beneficia, după spusele lor, de energia lunii pline.

Acel loc, după cercetările arheologice, s-ar socoti un vechi centru sacramental dacic, unde cei sosiţi practicau ritualuri, „invocând” duhurile străbunilor.

Acest loc a fost ales, probabil, şi din motivul existenţei, în apropiere, a lăcaşului sfânt”, scrie autorul citat.

Fluxul de știri
0