Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi detalii în dosarul ambulanțelor: Directorul adjunct, reținut

© Sputnik / Miroslav RotariСкорая помощь
Скорая помощь  - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul adjunct al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost reținut, iar alte persoane urmează a fi audiate.

CHIȘINĂU, 11 oct – Sputnik. În urma perchezițiilor la Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, directorul adjunct al instituției a fost reținut, iar alte persoane au fost escortate la Centrul Național Anticorupție pentru audieri, în dosarul ambulanțelor.

Percheziții la INI  - Sputnik Moldova
Societate
Operațiune specială: Percheziții la o Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă

Într-un comunicat al CNA este precizat că „anchetatorii examinează implicarea actualului director al CNAMUP și a unuia din adjuncții săi în returnarea către agentul economic câștigător a unei sume de peste 2 milioane de lei, prejudiciu cauzat statului în urma achiziționării ambulanțelor”.

Potrivit informațiilor oferite de CNA, mai multe persoane publice, dar și agenți economici au fost citați pentru a oferi informații privind modul de organizare a licitaților în urma cărora au fost cumpărate 69 de ambulanțe.

”Potrivit materialelor cauzei, factorii de decizie din cadrul CNAMUP ar fi dat prioritate unui agent economic, chiar dacă acesta nu ar fi fost eligibil pentru licitația menționată, iar după semnarea contractului nu și-ar fi onorat pe deplin obligațiunile”, precizează instituția printr-un comunicat.

CNA va reveni cu detalii pe parcursul derulării acțiunilor de urmărire penală.

Fluxul de știri
0