Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ruslan Codreanu, exclus din cursa electorală: Decizia CSJ și reacția concurentului

© SputnikRuslan Codreanu
Ruslan Codreanu - Sputnik Moldova
Abonare
Ruslan Codreanu a fost exclus din cursa electorală pentru fotoliul de primar al Capitalei. Curtea Supremă de Justiție a casat decizia din 8 octombrie a Curții de Apel Chișinău.

CHIȘINĂU, 11 oct - Sputnik. Curtea Supremă de Justiție a casat decizia din 8 octombrie a Curții de Apel Chișinău, astfel Ruslan Codreanu fiind exclus din cursa electorală.

”Recursul lui Ruslan Codreanu - respins. Recursul CEC-ului si CECE nr. 1 Chisinau. s-a casat decizia CAC si s-a menținut hotărârea primei instante”, anunță pagina CSJ.

Instanța a menținut decizia din 4 octombrie a Judecătoriei Râșcani care a refuzat înscrierea lui Codreanu în cursa pentru fotoliul de primar de Chișinău.

Decizia este una irevocabilă.

Reacția lui Ruslan Codreanu la decizia CSJ

”Vă las pe voi să faceți concluziile. Eu știu și sunt convins că cetățenii așteaptă rezolvarea problemelor serioase cu care se confruntă zilnic, nu răfuielile voastre politice! Și pe asta mă voi concentra în continuare”, a scris Codreanu pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că pe 26 septembrie Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală Chișinău a refuzat înregistrarea lui Ruslan Codreanu în cursa electorală.

Conform deciziei, Codreanu a colectat 10.454 de semnături în sprijinul său, cu un minim necesar de 10 mii. Au fost verificate 3.158, dintre care 1.199 nu erau valide. Din cauza că acest număr depășește marja minimă, a fost decisă încetarea verificării semnăturilor rămase. Ulterior, Codreanu a depus o sesizare la Curtea de Apel. Aceasta a anulat decizia primei instanțe. 

Fluxul de știri
0