Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vremea schimbă foaia: Când revin ploile - Detalii

© Sputnik / Miroslav Rotariдождь
дождь  - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează pentru mâine, 11 octombrie, ploi pe întreg teritoriul țării.

CHIȘINĂU, 10 oct – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că mâine (11 octombrie) va ploua în toată țara. Precipitații mai intense se vor înregistra în nordul țării.

Zăpadă pe carosabil în nordul ţării - Sputnik Moldova
Societate
Poliția amintește care este urma de frânare pe timp de ploaie, zăpadă și gheață

Acolo temperatura aerului, în timpul zilei, va urca până la 18 grade Celsius, iar în timpul nopții maxima termică nu va depăși 10 grade.

În centrul țării se vor înregistra precipitații slabe. Mercurul din termometre, în timpul zilei, va urca până la 19 grade Celsius. Mai frig va fi noaptea. Temperatura aerului va fi de maxim 11 grade Celsius. Și în nordul țării va ploua moderat. Temperatura aerului, în timpul zilei, va fi de 20 de grade Celsius. Mult mai frig va fi în timpul nopții – maximum 12 grade Celsius.

Prognoza pentru această iarnă

Meteorologii din România au făcut deja primele estimări cu privire la iarna 2019-2020. Astfel, aceștia spun că vortexurile polare vor continua să schimbe clima din această zonă, iar iarna care se apropie nu va fi una de neglijat.

Vremea rea, cu ninsori severe, ar putea debuta chiar din luna noiembrie. Aerul polar va ajunge tot mai des în România, ceea ce ar putea condiționa ierni extrem de agresive, cu viscol și ger siberian. Cele mai severe episoade de viscol și ninsori sunt prognozate în perioada ianuarie-februarie sau chiar începutul lunii martie 2020.

Fluxul de știri
0