Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Judecătoria Chișinău va lua astăzi o decizie în dosarul Plahotniuc - Video

© Fotolia / SebraСтатуя богини правосудия Фемиды
Статуя богини правосудия Фемиды - Sputnik Moldova
Abonare
Judecătorii decid astăzi dacă emit mandat de arest pe numele lui Vladimir Plahotniuc, aflat acum peste hotare. Toate cauzele penale intentate lui Plahotniuc au fost comasate într-un singur dosar.

CHIȘINĂU, 10 oct – Sputnik. Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, urmează să decidă joi, 10 octombrie, cu începere de la ora 16:00, dacă eliberează mandat de arestare pe numele lui Vlad Plahotniuc.

Procurorii anticorupție solicită Judecătoriei eliberarea unui mandat de arestare preventivă pe 30 de zile pe numele lui Vlad Plahotniuc, a anunțat procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, la un briefing.

Viorel Morari a declarat că toate cauzele penale intentate împotriva lui Vladimir Plahotniuc „au fost conexate într-o  singură procedură” și sunt gestionate acum de un grup format din procurori și ofițeri de investigații, inclusiv din cadrul Centrului Național Anticorupție.   

Viorel Morari a precizat că susține briefingul în calitate de „procuror-șef al Procuraturii Anticorupție”, dar rezultatele aparțin unei echipe.

„Dar rezultatele nu sunt obținute de mine personal, dar de către echipa de procurori, de ofițerii Centrului Anticorupție și de angajații Serviciului pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor. Este un rezultat comun”, a adăugat el.

„Altfel spus, pentru rezultatele pozitive suntem responsabili sau sunt obținute în comun, în echipă, în grup. Pentru lipsa rezultatelor sau pentru rezultate negative, îmi asum eu responsabilitatea și trebuie să fiu eu criticat”, a declarat Viorel Morari.

Fluxul de știri
0