Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Utima oră: Vlad Plahotniuc, citat de Procuratura Anticorupție

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Plahotniuc
Vlad Plahotniuc  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Procuratura Anticorupție a anunțat în această dimineață că îl citează pe Vlad Plahotniuc, „bănuit în săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.243 alin.(3) lit.b) din Codul Penal al Republicii Moldova - spălarea banilor, săvârșită în proporții deosebit de mari”.

CHIȘINĂU, 8 oct - Sputnik. Vladimir Plahotniuc este citat de Procuratura Anticorupție (PA), fiind bănuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Potrivit unui comunicat al PA, „instituția recurge la această notificare publică având în vedere că nu există, deocamdată, o altă cale de informare a cetățeanului Vladimir Plahotniuc privind citarea sa în fața procurorului”.

Totodată, Procuratura Anticorupție atrage atenția că, atâta timp cât vinovăţia lui Plahotniuc nu va fi dovedită, va fi respectat principiul de prezumție a nevinovăției.

„Acest drept fundamental prevede că persoana acuzată de săvârşirea unei infracţiuni este prezumată nevinovată, în modul prevăzut de Codul procedură penală, într-un proces judiciar public, în cadrul căruia îi vor fi asigurate toate garanţiile necesare apărării sale, şi nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă”, este precizat în comunicatul de presă al Procuraturii Anticorupție.

Fluxul de știri
0