Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Viitorul Capitalei: Cum poate deveni Chișinăul un oraș modern și confortabil al Europei

© Sputnik / Eugeniu PascariChișinău. Sectorul Râșcani. Septembrie 2019
Chișinău. Sectorul Râșcani. Septembrie 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Miercuri, 9 octombrie, ora 12.00, la centrul de presă Sputnik Moldova va avea loc conferința de presă cu tema: „Care este viitorul Chișinăului: perspectivele de dezvoltare ale capitalei Moldovei”.

Schimbările care se produc în țara noastră deschid noi oportunități pentru dezvoltarea economiei, a societății în general, a infrastructurii, orașelor, satelor ș.a.m.d.. Au fost prezentate deja noi programe interesante de modernizare a Capitalei. Pe 14 octombrie chișinăuienii vor sărbători Hramul orașului. În curând se vor desfășura alegerile primarului general al municipiului Chișinău. Care sunt perspectivele de dezvoltare a Capitalei?

Cum pot fi soluționate problemele Chișinăului, inclusiv reparația drumurilor, călătoria în siguranță cu un transport public confortabil, amenajarea parcărilor, îmbunătățirea situației ecologice ș. a.? Cum se dezvoltă alte orașe, care dintre experiențele lor pot fi preluate? Ce anume în acest proces de amenajare depinde de administrație și ce depinde de societate în general, inclusiv de mijloacele de informare în masă? În cadrul conferinței se va discuta despre problemele principale ale Chișinăului, dar și despre căile de dezvoltare ale acestui oraș-capitală.

Participă:

- Valeriu LUPAȘCO, fost prim-adjunct al arhitectului șef al Chișinăului;

- Serafim URECHEAN, ex-primar general al Capitalei;

- Galina ȘELARI, economist, directorul Centrului de Investigații Strategice și Reforme.

Acreditare:

E-mail: presscentre@sputnik.md

Conferința de presă se va desfășura la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova, pe adresa: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 202, et. 4.

Fluxul de știri
0