Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Medicii: Ce a provocat decesul șoferiței care a produs accidentul din Alba Iulia

© Sputnik / Miroslav RotariAccident în sectorul Buiucani, 30 septembrie 2019
Accident în sectorul Buiucani, 30 septembrie 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Medicii de la Institutul de Medicină Urgentă au venit cu precizări în cazul decesului femeii care a provocat accidentul teribil din strada Alba Iulia.

CHIȘINĂU, 8 oct - Sputnik. Femeia care a produs accidentul din strada Alba Iulia s-a stins din viață în această dimineață, la ora 10:25. Informația a fost prezentată de reprezentanții Spitalului de Urgență în cadrul unei conferințe de presă. Femeia era într-o stare extrem de gravă, iar medicii erau rezervați în privința supraviețuirii acesteia. Potrivit medicilor, corpul acesteia a fost afectat aproape în întregime în urma impactul puternic din strada Alba Iulia. 

”Diagnosticul final este extrem de complicat. Traumatism asociat grav, traumatism abdominal închis, lezarea organelor interne, anemie posthemoragică, traumatism craniocerebral, traumatism al aparatului locomotor. Pe parcursul ultimelor zile dinamica stării de sănătate a pacientei era extrem de gravă permanent ”, a precizat vicedirectorul medical al Institutului de Medicina Urgenta, Igor Curov. 

Medicii spun că era clar din start că femeia nu avea cum să se refacă după accident. Iar starea ei de sănătate se agrava în fiecare zi tot mai mult. Tânăra a suferit două intervenții chirurgicale. 

Accident în sectorul Buiucani, 30 septembrie 2019 - Sputnik Moldova
A murit șoferița care a provocat accidentul de la Buiucani

”Evoluția stării ei de sănătate, per general, nu a fost pozitivă. Ea a rămas în viață, asta deja era pozitiv. Evoluția integrală a organismului ei nu era pozitivă și noi așa și am anunțam rudele că nu putem să avem nicio așteptare că ea se va face bine. Cu așa un poliotraumatism care l-a avut pacienta nu era posibil să supraviețuiască”, a declarat șeful Secției Anestezie și Terapie, Sergiu Cobilețchi. 

Potrivit reprezentanților Spitalului de Urgență, cinci persoane care se aflau în troleibuz în momentul impactului au fost externate, iar trei - rămân spitalizate. 

Amintim că săptămâna trecută un accident cumplit a zguduit toată Moldova. Tânăra de 33 de ani, Svetlana Ungureanu, a intrat cu viteza de 120 de kilometri pe oră într-un troleibuz care circula pe strada Albișoara din sectorul Buiucani al Capitalei. Femeia era în stare de ebrietate avansată. Aceasta avea o concentrație de alcool în sânge de 2,15 g/l, norma admisă fiind de 0,30. Asta înseamnă că șoferița a depășit norma de alcoolemie admisă de șapte ori. În urma teribilului accident pasagerul care stătea în dreapta Svetlanei a murit pe loc, iar ea a fost transportată în stare extrem de gravă la Spitalul de Urgență. În total, 28 de persoane, inclusiv doi copii, au fost internate la Institutul de Medicină Urgentă.

Fluxul de știri
0