Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vacanța de toamnă 2019 : Iată câte zile vor sta elevii acasă

© Sputnik / Pavel LisitsynCând începe vacanța de toamnă
Când începe vacanța de toamnă  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vacanța de toamnă: Toți elevii din Moldova o așteaptă cu nerăbdare. Iată când va începe și câte zile va dura aceasta.

CHIȘINĂU, 6 oct - Sputnik. Conform Structurii anului școlar, vacanța de toamnă începe pe 26 octombrie și va dura până pe 3 noiembrie. După nouă zile de vacanță, toți copii vor ieși la lecții pe data de 4 noiembrie.

Ana Niculăeș - Sputnik Moldova
Parenting autoritar sau permisiv: Ce model de educație a copilului este cel mai potrivit

Amintim că anul școlar 2019-2020 este divizat în două semestre. Primul a început pe 2 septembrie și se încheie pe 24 decembrie 2019, iar cel de-al doilea va începe pe 9 ianuarie 2020 și se va încheia pe 29 mai 2020.

După primul semestru, copii se vor putea bucura de vacanța de iarnă. Aceasta va începe de pe 25 decembrie și va dura până pe 8 ianuarie, 2020.

Menționăm că durata anului de studii este de 33 de săptămâni în învățământul primar și de 35 de săptămâni în învățământul gimnazial și liceal.

În clasele a IX-a și a XII-a, durata anului de studii este de 34 de săptămâni.

© Sputnik / MoldovaCalendarul anului școlar în Moldova 2019/2020
Vacanța de toamnă 2019 : Iată câte zile vor sta elevii acasă - Sputnik Moldova
Calendarul anului școlar în Moldova 2019/2020
 

Ținem să precizăm că, deși școala este o instituție menită să încurajeze elevii să învețe sub îndrumarea profesorilor care cunosc mai multe lucruri despre lume, cuvântul își are originea în limba greacă - σχολείο (scholeion) - care semnifică nimic alt ceva decât un loc de petrecere a timpului liber, timp de odihnă, loc de joacă, de vacanță. Cu timpul, cuvântul a preluat și sensul secundar de discuție, deoarece grecii și romanii au considerat discuția ca o modalitate perfectă de a-și petrece timpul liber. Ulterior, cuvântul a luat și sensul locului în care au avut loc aceste discuții.

Fluxul de știri
0