Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum alegi cel mai bun ulei de măsline? Patru reguli bine de știut

© Sputnik / Miroslav RotariСупермаркет
Супермаркет - Sputnik Moldova
Abonare
Cu siguranță, fiecare gospodină s-a confruntat cu problema alegerii celui mai bun ulei de măsline. Ori de câte ori mergi la magazin ca să cumperi ulei de măsline, te întrebi: după ce criterii trebuie să-l aleg?

CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. Uleiul de măsline este un aliment care nu trebuie să lipsească din bucătăria ta, deoarece reprezintă un adevărat miracol când vine vorba de sănătate. Mulţi îl preferă pentru aportul de arome din mâncăruri, însă specialiştii în nutriţie îl recomandă pentru calităţile sale nutriţionale deosebite. Ne-am propus să îţi oferim câteva reguli de care trebuie să ții cont, cu ajutorul cărora poţi achiziţiona cel mai bun ulei de măsline:

1. Alege ulei de măsline “Extra Virgin”

Uleiul de măsline “Extra Virgin” este considerat cel mai sănătos deoarece, provine de la prima presare la rece a măslinelor, cu aciditate sub 0,8%, gust superior și nu suferă nici o rafinare chimică. Acesta are culoarea galbenă, cu nuanţă verzuie, gust uşor iute şi miros plăcut.

Овощи - Sputnik Moldova
Pătrunjelul: Ce se întâmplă în organismul tău când îl consumi

2. Alege sticla de depozitare întunecată sau opacă la culoare

Evită uleiul de măsline care se comercializează în sticle deschise la culoare. Alege recipiente închise la culoare. Ele ajută la prevenirea oxidării conținutului împiedicând deteriorarea calitativă și gustul înâcrit al uleiului. De asemenea, acestea protejează uleiul de lumină și îl menține proaspăt mai mult timp.

3. Alege ulei de măsline cu cel mai mic indice de aciditate 

După procentul de aciditate putem înțelege și ce gust are uleiul. Cu cât e mai mic procentul de aciditate, cu atât gustul e mai elegant, mai fin și uleiul are o aromă plăcută.

4. Alege ulei de măsline fabricat în anul actual

Ziua producerii și termenul de valabilitate sunt doi indici importanți la alegerea uleiului de calitate, de aceea citiți cu atenție eticheta. Uleiul de măsline, cu cât e mai proaspăt fabricat cu atât e mai gustos și benefic.

Nota bene! Aerul, căldura și lumina soarelui sunt cei mai mari inamici ai uleiului de măsline. Dacă îl păstrezi într-un loc rece și întunecat, te vei putea bucura de arome delicioase și subtile un timp îndelungat.

Fluxul de știri
0