Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cursul valutar BNM pentru 4-6 octombrie: Euro s-a scumpit - prețul de la casele de schimb

© Sputnik / Мирослав Ротарькурс валют
курс валют  - Sputnik Moldova
Abonare
La sfârșit de săptămână, leul moldovenesc înregistrează o tendință de depreciere în raport cu principalele valute de referință. Excepție face dolarul american, care, dimpotrivă, s-a ieftinit nesemnificativ, cu mai puțin de un ban, în ultimele 24 de ore.

CHIȘINĂU, 4 oct – Sputnik. Prețul euro, cea mai tranzacționată valută în Republica Moldova, a crescut cu 7 bani de joi până vineri la cursul valutar oficial. Comparativ cu ziua de miercuri, prețul euro a crescut cu tocmai 11 bani.

La cursul valutar al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pentru vineri, 4 octombrie, valabil și pentru zilele de 5 și 6 octombrie, un dolar american echivalează cu 17,73 lei, un euro – cu 19,43 lei, o hrivnă ucraineană – cu 71 de bani, un leu românesc – cu 4,09 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 27 de bani.

Vineri, 4 septembrie, unitățile de schimb valutar ce aparțin celor mai importante bănci vând euro cu aproximativ 19,52 – 19,54 lei și îl cumpără cu 19,32 – 19,35 lei.

Dolarul este vândut de unitățile de schimb ale celor mai importante bănci cu 17,78 – 17,80 lei și cumpărat în medie cu 17,63 lei.

Unele case de schimb ce nu aparțin băncilor vând dolarul și euro cu 2-4 bani mai ieftin și îl cumpără cu câțiva bani mai scump. 

Fluxul de știri
0