Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

SUA își strămută tehnica militară la frontierele Rusiei

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaManevre militare, simularea teatrului de război
Manevre militare, simularea teatrului de război - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul Centrului de cercetări militaro-politice al Institutului de Stat pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Aleksei Podberiozkin, a comentat intenția NATO de a desfășura în Europa manevre de amploare.

CHIȘINĂU, 4 oct – Sputnik. NATO va desfășura în Europa cele mai ample aplicații militare de după perioada războiului rece, a declarat congresmanul american, membru al comitetului forțelor armate John Garamendi, în timpul celui de al 6-lea Forum pentru Securitate de la Varșovia (Warsaw Security Forum).

Potrivit lui Garamendi, în timpul aplicațiilor va fi demonstrat suportul din partea SUA acordat țărilor europene-membre ale NATO în confruntarea lor cu Rusia. Congresmanul nu a precizat termenele desfășurării manevrelor.

Fermier - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Militarii NATO i-au lăsat pe fermierii români fără culturi agricole

Directorul Centrului de cercetări militaro-politice al Institutului de Stat pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Aleksei Podberiozkin, a menționat că SUA impun insistent Europei confruntarea cu Rusia în sfera militară. Potrivit lui Podberiozkin, țările europene nu au dreptul suveran de a-și forma politica lor militară, ele rămân în subordinea Statelor Unite ale Americii.

Expertul consideră că SUA, sub pretextul creării infrastructurii pentru manevre, își strămută tehnica militară la frontierele Rusiei.  

Americanii sunt gata să depoziteze din timp armament greu pe teritoriul Europei, în primul rând, tancuri blindate, cât mai aproape de granița cu Rusia… După astfel de manevre, o parte considerabilă a tehnicii grele implicată ar putea rămâne pe teritoriul Poloniei și al Țărilor Baltice. În acest sens, cu cât sunt mai ample manevrele, cu atât mai multă tehnică militară poate fi adusă acolo și cu atât mai multă tehnică de acest fel ar putea să rămână ulterior în apropierea granițelor Rusiei”, a spus Podberiozkin în studioul de radio Sputnik.

Fluxul de știri
0