Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ruslan Codreanu rămâne în afara cursei electorale

© Sputnik / OsmatescoRuslan Codreanu
Ruslan Codreanu - Sputnik Moldova
Abonare
Ruslan Codreanu, care și-a dorit să fie înregistrat în calitate de candidat independent la funcția de primar general al Chișinăului, rămâne în afara cursei electorale. Iată decizia judecătorilor.

CHIȘINĂU, 4 oct – Sputnik. Judecătoria Chișinău a respins ca fiind neîntemeiată cererea de chemare în judecată depusă candidatul la funcția de primar general al Capitalei Ruslan Codreanu privind excluderea sa din cursa electorală pentru alegerile locale din 20 octombrie. După ce a aflat decizia judecătorilor, Codreanu a declarat că regretă decizia de astăzi.

Ruslan Codreanu - Sputnik Moldova
Societate
Ruslan Codreanu nu a fost înregistrat în cursa electorală - Iată de ce

„Sper că acele milioane pentru reforma justiției, să se investească în oameni și nu doar în săli de judecată dotate, asta pentru o justiție echitabilă. Chiar ieri am avut o discuție deschisă cu reprezentanți ai Consiliului Europei, care mi-au spus că nu au mai întâmpinat asemenea caz în nicio țară”, a declarat Codreanu.

Totodată, fostul primar general al Chișinăului spune că se va adresa la Curtea de Apel Chișinău.

„Codul electoral spune clar că nu sunt motive de a fi descalificați din această cursă. Noi vom merge mai departe și la Curtea de Apel Chișinău, în speranța ca toți acești 10 454 oamenii își vor face dreptate”, a spus Ruslan Codreanu.

Exclusiv: Ruslan Codreanu explică de ce 7 grădinițe renovate stau încuiate>>>

Amintim, Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a decis să nu-l înscrie pe Ruslan Codreanu în cursa electorală. Ulterior acesta a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală, prin care a cerea să fie anulată decizia de a nu fi înregistrat în campania electorală. CEC a menținut decizia CECE, iar Ruslan Codreanu a fost scos din cursa electorală.

Fluxul de știri
0