Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lavrov: S-a ajuns la un punct critic, există riscul unui război de proporții

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Moldova
Abonare
Acțiunile iresponsabile ale SUA au împins regiunea Golfului Persic spre un punct critic, sporind riscurile declanșării unui război de proporții, afirmă șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 4 oct – Sputnik. În cea mai mare parte, din cauza acțiunilor SUA în regiunea Golfului Persic s-a ajuns la un punct critic, iar riscurile unor ciocniri militare devin tot mai mari, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Mohammad Javad Zarif - Sputnik Moldova
Declarație: Statele Unite au transformat Golful Persic într-un „butoi cu pulbere”

“Evoluția evenimentelor în Golful Persic a ajuns la un punct critic. Situația explozivă din regiune – ca urmare a politicii iresponsabile a Washingtonului, care nu doar a renunțat să-și respecte angajamentele asumate în cadrul Planului Comun și Cuprinzător de Acțiune cu privire la programul nuclear Iranian, aprobat prin rezoluția 2231 al Consiliului de Securitate al ONU, dar și prin propriile acțiuni provocatoare duce la o escaladare”, a spus Lavrov într-un interviu oferit presei de limbă arabă, publicat pe site-ul MAE al Rusiei.

“Drept rezultat sporesc riscurile declanșării unor ciocniri militare de proporții. Un astfel de scenariu ne provoacă îngrijorări. Nu trebuie să admitem atragerea regiunii într-o confruntare militară distrugătoare, care va avea urmări catastrofale nu doar pentru statele din Golf, dar și pentru întreaga lume”, a adăugat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei.

Material tradus de Octavian Racu.

Fluxul de știri
0