Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Catastrofă aviatică lângă Lvov: Cinci persoane au murit

© REUTERS / MYKOLA TYSСамолет Ан-12 совершил аварийную посадку вблизи Львова
Самолет Ан-12 совершил аварийную посадку вблизи Львова - Sputnik Moldova
Abonare
Un avion s-a prăbușit lângă Lvov. Morți și mai mulți răniți. Aeronava de marfă ar fi rămas fără carburant.

CHIȘINĂU, 4 oct – Sputnik. Un avion de marfă AN-12 s-a prăbușit în această dimineață în vestul Ucrainei, în apropierea orașului ucrainean Lvov. Potrivit datelor preliminare, cinci persoane au murit după o aterizare de urgență, din cauza lipsei de combustibil.

Despre aceasta a anunțat pe pagina sa de Facebook, ministrul Infrastructurii din Ucraina, Vladyslav Kryklii.

Cursa Vigo (Spania) – Istanbul (Turcia) ar fi trebuit să aterizeze în Lvov pentru a se reaproviziona, însă înainte de aterizare a dispărut de pe radar.

„La ora 07:29, un membru al echipajului a anunțat că avionul A-12 a fost nevoit să aterizeze de urgență. La ora 07:46, aeronava a fost descoperită la 1,5 kilometri distanță de pista aeroportului. Nu au fost observate semne de incendiu”, a declarat un reprezentant al Serviciului de Urgență ucrainean.

Șeful Serviciului Migraţional de Stat al Ucrainei, Maxim Sokoliuk, a scris pe Facebook că în aeronavă se aflau șapte membri ai echipajului, iar pe acest caz a fost deschisă o anchetă.

Pe de altă parte, consilierul local Igor Zinkevych a specificat că ar fi vorba de 3 morți și mai mulți răniți.

Avionul AN-12 avea la bord o încărcătură de 10 tone. Există două versiuni ale cauzei producerii tragediei: o aterizare de urgenţă din cauza epuizării combustibilului sau o greşeală a pilotului. Potrivit martorilor era ceaţă densă.

Fluxul de știri
0