Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ședință operativă, convocată de Dodon dimineața, cu șefi de la MAI, SIS și AIC

© Sputnik / Miroslav RotariПразднование Дня независимости в Молдове
Празднование Дня независимости в Молдове - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat că, în legătură cu multiplele incidente ce au avut loc în ultima perioadă în sectorul aviației civile, a convocat o ședință operativă.

CHIȘINĂU, 3 oct – Sputnik. La ședința convocată de Dodon participă factori de decizie din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Informații și Securitate, Autorității Aeronautice Civile, companiei "MoldATSA", Aeroportului Internațional Chișinău.

Oameni, stradă, foto de arhivă - Sputnik Moldova
Societate
Cazul studentelor de origine arabă de la Medicină: Reacția șefului statului

Șeful statului scrie pe pagina sa de Facebook că responsabilii din cadrul celor patru instituții au raportat despre situația curentă în domeniul asigurării securității aeronautice, precum și despre problemele cu care se confruntă în procesul dat.

El a precizat că în cadrul ședinței a fost examinat incidentul periculos care s-a produs pe 30 septembrie curent, pe Aeroportul Internațional Chișinău, cu implicarea aeronavei companiei aeriene Fly One.

"Reieșind din faptul că asemenea incidente au un impact negativ asupra siguranței pasagerilor, am dispus efectuarea unui control interinstituțional în vederea elaborării unui plan de măsuri eficiente pentru evitarea unor situații similare pe viitor, cu atragerea după necesitate a experților internaționali", a anunțat președintele.

El a mai spus că a solicitat "Secretarului Consiliului Suprem de Securitate să ia la control strict acțiunile ce vor fi întreprinse în domeniul asigurării securității aeronautice, cu raportarea periodică membrilor Consiliului Suprem de Securitate".

Fluxul de știri
0