Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O mare actriță română născută la Tighina, la terapie intensivă - Detalii

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Una dintre cele mai apreciate actrițe române de teatru, film și televiziune din generația de aur, Tamara Buciuceanu-Botez, care este născută (10 august 1929) în orașul Tighina, a fost internată la Spitalul Elias din București. Iată ce spun medicii.

CHIȘINĂU, 3 oct - Sputnik. Actrița română Tamara Buciuceanu-Botez, în vârstă de 90 de ani este conștientă, informează Digi24, făcând referire la declarația medicilor.

Actrița a fost internată în terapie intensivă. Potrivit medicilor, aceasta a fost internată din cauza agravării unei boli cardiace mai vechi.

Marina Voica si Alla Pugaciova - Sputnik Moldova
Cum o rusoaică a cucerit România

Tamara Buciuceanu-Botez este supranumită ”Doamna comediei românești”, fiind una dintre figurile legendare ale teatrului de comedie. A jucat în peste 25 de filme, personajul său emblematic fiind profesoara Isoscel din seria "Liceenii". În anul 2009 a împlinit venerabila vârstă de 80 de ani și 57 de ani de cariera impresionantă în teatru și film.

A jucat pe scenele marilor teatre ale capitalei precum: Giulești, Bulandra, Național, Teatrul de comedie etc. A interpretat-o pe Coana Chirița pe scena Teatrului Național din Iași. A avut roluri importante în teatru în piese precum "Coana Chirița", "Romeo și Julieta la început de noiembrie", "Scaunele", "Cumetrele", "Doctor fără voie", "Nepotul", "Așteptând la arlechin", "Domnișoara Nastasia", "Mamouret" etc.

Cartea de vizită a carierei sale rămâne fără îndoială personajul Vicăi Delcă din piesa "Dimineață pierdută" după Gabriela Adameșteanu. De asemenea Tamara Buciuceanu a făcut o cariera impresionantă și în Televiziune, memorabile fiind cupletele sale din programele de Revelion. TVR Media a lansat în 2006 DVD-ul "Tamara Buciuceanu" ce cuprinde o selecție din aparițiile sale memorabile în programele de divertisment ale Televiziunii Române.

În anul 2016, președintele Republicii Moldova i-a conferit titlul onorific de „Artist al Poporului".

Fluxul de știri
0