Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin: Uniformizarea lumii este imposibilă. E nevoie de un nou sistem

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaРабочая поездка президента РФ В. Путина в Сочи
Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Сочи - Sputnik Moldova
Abonare
Uniformizarea și universalizarea lumii este imposibilă, este nevoie de un sistem în care ar putea coexista diverse valori și idei, a declarat președintele rus, Vladimir Putin.

CHIȘINĂU, 3 oct – Sputnik. Uniformizarea lumii este imposibilă pentru că toate țările sunt diferite, însă este nevoie de un sistem în care diverse valori și idei ar putea să coexiste și să se îmbogățească reciproc, a declarat astăzi președintele Rusiei, Vladimir Putina, discursul rostit la reuniunea clubului de dezbateri Valdai.

„Dacă este să vorbim de lumea în ansamblu, odată ce toate statele, evident, sunt diferite, uniformizarea, universalizarea este imposibilă prin definiție. Este nevoie de un sistem în care ar putea coexista diverse valori, idei, tradiții, care s-ar îmbogăți reciproc, păstrându-și și subliniindu-și identitatea și diferențele”, a declarat liderul rus.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Mesajul lui Putin către țările NATO: Ce le-a cerut președintele rus

El a vorbit de asemenea despre relația dintre suveranitate și globalizare, menționând că țările asiatice demonstrează că principiile suveranității naționale nu contravin deschiderii și globalizării, iar dezvoltarea durabilă este posibilă în baza independenței și autonomiei.

“Demonstrând exemple de progres, statele asiatice își păstrează autenticitatea, își păstrează tradițiile, nu își uită originile. În mișcarea lor înainte, ele demonstrează că principiile suveranității naționale nu contravin deschiderii și globalizării, că o dezvoltare durabilă este posibilă în baza independenței și autonomiei, fără a fi nevoie de renunțare la ele”, a subliniat Putin în cadrul ședinței plenare a clubului internațional de dezbateri Valdai.

Fluxul de știri
0