Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procuratura vine cu o rectificare: Averea lui Țuțu, nesechestrată

© Sputnik / Miroslav RotariЗдание Генеральной прокуратуры Молдавии
Здание Генеральной прокуратуры Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura a venit cu o precizare în cazul informației privind sechestrarea bunurilor lui Constantin Țuțu - în cazul acestuia a fost pornită o cauză penală.

CHIȘINĂU, 3 oct – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale Emil Gaitur a venit cu o rectificare, precizând că nu a avut loc aplicarea sechestrului în cazul bunurilor lui Țuțu.

Protest la Guvernul Republicii Moldova, 09 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Ce a decis astăzi în privința lui Plahotniuc și Țuțu Judecătoria Tverskoi din Moscova

Astfel, în privința cetățeanului Constantin Țuțu a fost pornită o cauză penală, la data de 1 octombrie, pe faptul îmbogățirii ilicite.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale anunță că, în baza investigațiilor comune ale procurorilor PCCOCS și ofițerilor Inspectoratului Național de Investigații din cadrul IGP al MAI, procurorul general interimar, Dumitru Robu, pe 01 octombrie 2019, a pornit urmărirea penală pe faptul îmbogățirii ilicite comise de către deputatul Constantin Țuțu, în perioada anilor 2014 – 2018, este precizat în comunicatul instituției.

”Potrivit datelor din cadrul investigațiilor, acțiunile prejudiciabile s-au manifestat prin deținerea de bunuri care depășesc substanțial veniturile declarate de acesta în perioada menționată, inclusiv automobile și imobile de lux”, potrivit comunicatului.

Totodată, Procurorul General interimar a dispus ca urmărirea penală în această cauză să fie efectuată în continuare de Procuratura Anticorupție.

Fluxul de știri
0