Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Comandantul navei Sukhoi SuperJet-100, acuzat în urma tragediei de la Șeremetievo

© Photo : Следственный комитет РФInvestigații la locul aterizării de urgență a avionului pe aeroportul Șeremetievo
Investigații la locul aterizării de urgență a avionului pe aeroportul Șeremetievo

 - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit anchetei, comandantul navei Sukhoi SuperJet-100, revenind pe aeroportul de unde a decolat, a efectuat o aterizare nereușită pe pista de decolare-aterizare.

CHIȘINĂU, 2 oct – Sputnik. Comandantul navei Sukhoi SuperJet-100, care a luat foc și a ars pe aeroportul Șeremetievo, a fost acuzat de încălcarea regulilor de securitate a zborurilor, este precizat pe site-ul Comitetului de Anchetă al Federației Ruse. 

”Este acuzat comandantul navei RRJ-95B, Denis Evdokimov. I se incriminează încălcarea regulilor de exploatare a transportului aerian, cauzarea prin neglijență a prejudiciilor grave sănătății omului, moartea a două și mai multe persoane”, potrivit comunicatului de presă.

Tragedia s-a produs pe 5 mai curent. Aeronava urma să ajungă la Murmansk, însă în scurt timp a făcut cale întoarsă și peste 28 de minute a efectuat o aterizare dură pe aeroportul de unde a decolat.

La aterizarea aeronavei Sukhoi Superjet 100, lonjeroanele s-au rupt, iar motoarele au luat foc. Potrivit ultimelor date ale Comitetului de Anchetă, 41 de persoane și-au pierdut viața, printre care și un însoțitor de bord care, până în ultima clipă, a salvat pasagerii.

Conform anchetei, comandantul navei Sukhoi SuperJet-100, revenind pe aeroport, a aterizat nereușit pe pista de decolare-aterizare. Comitetul de Anchetă menționează că acțiunile ulterioare întreprinse de Evdokimov au provocat distrugerea și aprinderea avionului.

Fluxul de știri
0