Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vă simțiți mai liber de la schimbarea guvernării? Răspunsul halucinant al unui antreprenor

© Sputnik / Miroslav RotariIurie Nicov
Iurie Nicov - Sputnik Moldova
Abonare
Mai grav decât ne-am fi închipuit. Ce spune un om de afaceri despre libertatea oferită de actuala guvernare și ”prizonieratul” fostei guvernări.
Vă simțiți mai liber de la schimbarea guvernării? Răspunsul halucinant al unui antreprenor

Premierul Maia Sandu a prezentat, pe 24 septembrie, raportul Guvernului pentru 100 de zile de activitate. Potrivit prim-ministrului, în primele 100 de zile de activitate Executivul a reușit să scoată Republica Moldova din izolarea internațională și să deblocheze asistența financiară, ceea ce a permis evitarea unei crize bugetare majore. Totuși, potrivit Maiei Sandu, principala reușită a Guvernului său este că le-a redat oamenilor libertatea.

„Nimeni nu mai este persecutat politic, oamenilor de afaceri nu le mai cere nimeni să facă contribuții sau chiar să cedeze afacerea în favoarea partidului de la guvernare”, a declarat Maia Sandu.

Întrebat dacă se simte mai liber după schimbarea guvernării, antreprenorul Iurie Nicov a răspuns scurt.

„Vreau să vă spun că ceea ce am vorbit eu astăzi cu dumneavoastră aici, dacă vorbeam așa pe timpul guvernării precedente, probabil că deja mă așteptau jos pentru a mă lua”, a declarat omul de afaceri.

Antreprenorul spune că astăzi oamenii de afaceri au, cel puțin, libertatea de a vorbi deschis despre problemele cu care se confruntă.

„Eu, într-adevăr, am simțit o eliberare și cu certitudine vă pot spune că mai mulți oameni de afaceri au simțit la fel. Acum, noi putem spune ceea ce altădată treceam sub tăcere”, a adăugat omul de afaceri Iurie Nicov.

Precizăm că Iurie Nicov este proprietarul unei fabrici de uscare a legumelor din raionul Ungheni. Deși lucrările de construcție a obiectivului au pornit tocmai în 2016, până astăzi proiectul a fost realizat în proporție de 80%. Omul de afaceri spune că lucrurile se mișcă anevoios nu din lipsă de bani, ci din cauza diverselor obstacole care ar fi fost create artificial de fosta guvernare.

Fluxul de știri
0