Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șoferul troleibuzului tamponat de un Porche, decorat cu Medalia „Meritul Civic”

© Photo : Facebook / Dodon IgorПрезидент Молдовы Игорь Додон наградил водителя троллейбуса Василе Секриеру медалью Meritul Civic
Президент Молдовы Игорь Додон наградил водителя троллейбуса Василе Секриеру медалью Meritul Civic - Sputnik Moldova
Abonare
Șoferul troleibuzului implicat în accidentul din sectorul Buiucani al Capitalei a fost invitat la Președinția Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 2 oct – Sputnik. Vasile Secrieru, șoferul troleibuzului implicat în accidentul provocat, pe 30 septembrie, de șoferița unui Porsche, aflată în stare de ebrietate la volan, a fost distins cu Medalia „Meritul Civic”. Despre aceasta a anunțat președintele țării, Igor Dodon, pe pagina sa de Facebook.

Șeful statului spune că a fost informat despre faptul că Vasile Secrieru a reușit să manevreze troleibuzul astfel încât să ocolească stația de așteptare în care se aflau oameni, evitând producerea altor victime.

„I-am mulțumit domnului Vasile Secrieru pentru profesionalism, curaj și atitudinea civică de care a dat dovadă. Consider că asemenea fapte trebuie să fie apreciate de stat, din care considerent am decis să-i confer domnului Secrieru, Medalia „Meritul Civic”. I-am urat însănătoșire grabnică”, scrie Dodon.

Totodată, Igor Dodon spune că „Guvernul și MAI trebuie să elaboreze în regim de urgență un plan de acțiuni menite să sporească securitatea rutieră”.

Dodon mai spune că este dispus să susțină modificarea legislației și a dat exemplul președintelui Republicii Belarus, care recent „a semnat o lege prin care este permisă confiscarea autoturismului în caz de încălcare frecventă a regulilor de circulație rutieră. Propun guvernului și deputaților să examineze această experiență”, mai scrie șeful statului pe Facebook.

Fluxul de știri
0