Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Salvatorii bat din poartă în poartă: Iată ce s-a întâmplat

© Photo : IGSUIGSU
IGSU - Sputnik Moldova
Abonare
Locuitorii Republicii Moldova vor avea vizitatori pe toată perioada de producere a vinului. Iată cine le va bate la ușă.

CHIȘINĂU, 2 oct – Sputnik. Salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență vor face vizite în gospodăriile cetățenilor care produc vin. Vizitele se înscriu în cadrul campaniei de prevenire a intoxicațiilor cu dioxid de carbon în urma procesului de fermentare a vinului în spații închise.

Recomandările făcute de salvatori

Pentru a evita cazurile de intoxicație cu dioxid de carbon acumulat în beciurile proprii, specialiștii recomandă ca oamenii să nu intre în încăperile unde se fermentează vinul dacă acestea nu sunt dotate cu ventilație corespunzătoare.

Avertizarea salvatorilor de care trebuie să ții cont - Sputnik Moldova
Societate
Tragedie la Leova: Avertizarea salvatorilor de care trebuie să ții cont

Totodată, specialiștii recomandă ca procesul de fermentare să aibă loc în spații deschise sau în aer liber.

Oamenii sunt rugați să verifice cantitatea de oxigen din încăpere, iar cea mai simplă metodă este prin aprinderea unei lumânări. Lumânarea stinsă înseamnă lipsa de oxigen.

În acest caz oamenii trebuie să părăsească imediat încăperea. O persoană intoxicată cu dioxid de carbon poate fi salvată dacă este scoasă imediat din mediul toxic la aer curat. În situații de risc, oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul 112.

Potrivit datelor IGSU, de la începutul perioadei de producere a vinului în anul curent, au avut de suferit trei persoane dintre care două au decedat.

Fluxul de știri
0