Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pericol de accident la decolarea unui avion pe Aeroportul Chișinău - detalii

© Sputnik / Alexey Malgavko / Accesați arhiva multimediaUn avion atterrit à Omsk
Un avion atterrit à Omsk - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit Autorității Aeronautice Civile, incidentul s-a produs pe 30 septembrie, în timpul decolării unui avion.

CHIȘINĂU, 2 oct - Sputnik. Autoritatea Aeronautică Civilă investighează un incident care a avut loc la data de 30 septembrie pe Aeroportul Internațional Chișinău. Potrivit instituției, la data de 30 septembrie, ora 16.00 trei automobile ale serviciului tehnic operau la capătul pistei de decolare chiar în timpul decolării unei aeronave. Acest lucru este o încălcare gravă a procedurilor stabilite în reglementările aeronautice civile RAC-REAC.

”A fost convocată Comisia permanentă pentru investigarea accidentelor și incidentelor aeronautice care lucrează împreună cu grupul de experți din cadrul Autorității Aeronautice Civile și desfășoară acțiunile de investigare a circumstanțelor incidentului. Conform datelor preliminare, incidentul ar fi fost cauzat de o eroare umană”, informează AAC printr-un comunicat.

Î.S “MoldATSA” a anunțat că dispecerul responsabil pentru decolare a fost suspendat din funcție, până la finalizarea investigației. Autoritatea Aeronautică Civilă va asigura investigarea transparentă a acestui caz.

Fluxul de știri
0