Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi detalii în cazul accidentului de la Buiucani: Solicitarea tranșantă a autorităților

© Sputnik / Miroslav RotariAccident în sectorul Buiucani, 30 septembrie 2019
Accident în sectorul Buiucani, 30 septembrie 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Nouă persoane rămân în continuare spitalizate în urma tragicului accident de la Buiucani, provocat de o șoferiță în stare avansată de ebrietate. Aceasta este într-o stare extrem de gravă.

CHIȘINĂU, 2 oct – Sputnik. Din cele 25 de persoane care au avut suferit în urma tragicului accident de la Buiucani, nouă rămân în continuare internate. Una dintre acestea este în stare gravă, iar șoferița care a provocat accidentul este în stare extrem de gravă. Despre aceasta a anunțat ministrul Sănătății, Muncii, Protecției Sociale, Ala Nemerenco, în debutul ședinței cabinetului de miniștri.

Accident în sectorul Buiucani, 30 septembrie 2019 - Sputnik Moldova
Filmul teribilului accident din sectorul Buiucani al Capitalei - Foto

Mai mult, Nemerenco a confirmat informația că Svetlana Ungureanu, șoferița care se afla la volanul Porsche-ului implicat în accident era în stare avansată de ebrietate. Potrivit ministrului, nivelul de alcool în sângele șoferiței avea o concentrație de 2,15 g/l. Ala Nemerenco mai spune că „indiferent de statutul de asigurat al celor care au avut de suferit, toată asistența medicală care se acordă este gratuită”.

Secretarul de Stat al MAI, Ianuș Erhan spune că a fost pornită o anchetă de serviciu pentru a putea fi evaluată „corectitudinea și legalitatea acțiunilor angajaților Poliției atunci când au documentat persoana respectivă, dacă a fost corect aplicată sancțiunea, dacă nu au existat anumite favoruri legate de acele puncte de penalizare.

Totodată, „se planifică acțiuni tematice legate de siguranța pietonului, respectarea semnalului semaforului dar și neadmiterea persoanelor în stare de ebrietate la volan”, a adăugat secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Ianuș Erhan.

În context, premierul Maia Sandu a dispus crearea unei ”radiografii” pe acest caz.

Tragedia care a zguduit Moldova: Imagini video cu teribilul accident de la Buiucani - Sputnik Moldova
Video
Tragedia care a zguduit Moldova: Imagini video cu teribilul accident de la Buiucani

„Cum se poate că o persoană care a avut cinci cauze penale și peste 40 de cauze contravenționale să fie lăsată să conducă un automobil? Vreau să ne clarificăm, vorbesc de Ministerul Justiției și Ministerul de Interne. Să vedem la fiecare etapă când a fost sancționată, cine sunt cei implicați, cine sunt cei care au luat decizii, dacă ele au fost pe potriva încălcărilor, dacă ele au fost implementate. Vă rog să faceți o radiografie, pentru că nu este primul caz”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, premierul cere sancțiuni dure pentru persoanele care conduc în stare de ebrietate, acestea să fie lipsite de dreptul de a conduce pentru mai mulți ani.

Amintim că luni un Porsche a intrat, cu 130 de kilometri la oră, într-un troleibuz, acesta ajungând pe trotuar în urma impactului. Un om a murit, iar alți 25 au fost răniți. Accidentul a avut loc pe strada Alba Iulia, intersecție cu Onisifor Ghibu din sectorul Buiucani al municipiului Chișinău.

Fluxul de știri
0