Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chișinăul în Top-10 destinații turistice de toamnă din CSI

© Sputnik / Miroslav RotariZiua Națională a Vinului la Chișinău
Ziua Națională a Vinului la Chișinău - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ziua Națională a Vinului atrage toamna turiștii în capitala Moldovei, astfel Chișinăul clasându-se printre primele zece destinații preferate de turiști.

CHIȘINĂU, 2 oct – Sputnik. Capitala Moldovei se numără printre primele zece orașe preferate de turiștii din Rusia pentru călătoriile și odihna de toamnă, informează portalul turistic TurStat.

În capul listei se află orașele Minsk, Nur-Sultan și Erevan.

„Printre primele zece orașe din CSI preferate de turiști sunt Minsk (Belarus), Nur-Sultan (Kazahstan), Erevan (Armenia), Almatî (Kazahstan), Baku (Azerbaidjan), Tașkent (Uzbekistan), Chișinău (Moldova), Bișkek (Kîrgîzstan), Dușanbe (Tadjikistan) și Așhabad (Turkmenistan)”, comunică TurStat.

De pe 20 septembrie până pe 8 octombrie, la Minsk are avea loc Forumul Internațional al Artei Teatrale „ТЕАРТ". În satul Areny din Armenia se desfășoară pe 5 octombrie sărbătoarea anuală a vinificației. La Chișinău, pe 5 – 6 octombrie, este sărbătorită Ziua Națională a Vinului, iar în orașul Göyçay din Azerbaidjan va fi organizată, la sfârșitul lunii octombrie, sărbătoarea tradițională Ziua Rodiilor.

Conform datelor TurStat, pentru călătoriile de toamnă prin țările și orașele CSI turiștii cheltuie de la 40 până la 100 de dolari pe zi pentru cazare și masă.

Fluxul de știri
0