Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Surprize de la Air Moldova: Ce-i așteaptă pe pasageri

© Sputnik / OsmatescoEugen Coștei
Eugen Coștei   - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru unele curse, tariful pentru bagajele din clasa econom, de până la 23 kg, va fi dublată începând cu data de 1 octombrie, de la 10 euro la 20 euro, indiferent de data emiterii biletului.
De ce se scumpesc bagajele pentru pasageri la cursele avia-ce spun experții

În timp ce noile autorități se pregătesc să prezinte un șir de concluzii privind modul în care a fost privatizată compania de stat aeriană, dar și modul în care renumita taxă aeroportuară de 9 euro influențează costul biletelor, Air Moldova anunță prin intermediul unui comunicat de presă că majorează cu 100% taxa pentru primul bagaj. Experții  în aviație spun că această majorare ar fi condiționată de situația financiară în care se află compania. Un alt temei pentru scumpirea bagajelor ar fi și necesitatea de a avea un cash flow pentru sezonul de iarnă.

Expertul Eugen Coștei spune că managerii companiei  au studiat probabil care sunt prețurile la bagaje la concurenții de pe piață, în special, la companiile low cost.

„Un temei de a majora prețurile pentru bagaj ar fi și necesitatea de a avea un cash flow pentru sezonul de iarnă. Compania ar avea nevoie de mai mulți bani pentru a menține operațiunile sau mentenanța, iar majorarea cu 10 euro a bagajelor ar fi un venit adițional pentru ei”, a declarat Coștei.

Expertul mai spune că, probabil, nu pentru toate direcțiile vom avea majorări ale taxelor pentru bagaje.

”La ora actuală există companii aeriene din regiune care nu aplică taxe la bagaje de peste 30 kilograme. În plan regional, prețurile medii pentru primul bagaj de 10 kg sunt de 9,5 euro, iar peste 20 kg - de 15 euro. Din acest considerent s-ar putea să avem o aplicare diferențiată pe anumite curse a acestor tarife din partea companiei”, a precizat expertul Eugen Coștei.

Într-o precizare făcută pentru presă Air Moldova a spus că deocamdată este vorba despre scumpirea bagajelor pentru cursele spre Londra și Dublin.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0