Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Locul Republicii Moldova pe piața de vinuri a lumii – Infografic

Abonare
Republica Moldova are cea mai mare densitate a viilor la nivel mondial, ocupând locul 13 în lume după suprafața plantațiilor cu viță de vie. Podgoriile ocupă o suprafață totală de 3,8% din teritoriul țării și 7% din terenurile arabile.

CHIȘINĂU, 01 oct - Sputnik. Republica Moldova produce aproape 5% din volumul mondial de vinuri, clasându-se pe locul 19 într-un top al țărilor producătoare de vin, potrivit celui mai recent raport anual al Organizației Internaționale a Viei și Vinului.

Summit vin - Sputnik Moldova
Topul țărilor în care Moldova exportă vin: Producătorii și-au schimbat planurile

După volumul exporturilor de vinuri, Republica Moldova ocupă locul 12 în lume.

În 2018, an cu o recoltă de struguri excepțional de bună, vinăriile moldovenești au produs o cantitate de 1,9 milioane de hectolitri de vinuri - 4,67% din volumul mondial.

Republica Moldova deține cea mai mare colecție de vinuri din lume, cu peste 1,5 milioane de sticle, aceasta fiind inclusă în Cartea Recordurilor Guinness, în anul 2005. Colecția se află în beciurile din satul Mileștii Mici, care se întind pe o lungime de 250 de kilometri.

Beciurile de la Mileștii Mici seamănă cu un labirint subteran și au străzi ce poartă denumiri ale soiurilor de struguri și tipurilor de vinuri, precum Sauvignon, Cabernet etc.

Fluxul de știri
0