Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon, discurs rostit la UEEA: Ce a declarat șeful statului - Video

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaРабочий визит президента РФ В. Путина в Армению
Рабочий визит президента РФ В. Путина в Армению - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon a menționat oportunitățile de dezvoltare economică a țării și prioritățile în politica externă.

CHIȘINĂU, 1 oct – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a ținut un discurs la ședința lărgită a Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice. El a subliniat că obținerea statutului de observator în cadrul UEEA în luna mai, 2018 a avut un impact pozitiv asupra exportului de mărfuri moldovenești pe piața din Federația Rusă, Belarus și din alte state ale Uniunii.

Totodată, șeful statului i-a informat pe cei prezenți despre transformările cardinale din viața politică a Republicii Moldova, despre politica noii guvernări care este susținută de majoritatea populației și de partenerii externi.

”Am subliniat faptul că pentru țara noastră au apărut oportunități vaste privind dezvoltarea economiei, creșterea nivelului de trai al populației, precum și promovarea unei politici externe echilibrate între Est și Vest, fără implicarea în jocurile geopolitice care ne sunt străine.

Igor Dodon le-a adresat mulțumiri partenerilor pentru susținere, exprimându-și încrederea în extinderea relațiilor comercial-economice.

Fluxul de știri
0