Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Racheta Zircon din Rusia va fi invizibilă pentru radar - va uimi inamicul

© Photo : Capture d'écran: Youtube Missile de croisière antinavire hypersoniques Tsirkon
Missile de croisière antinavire hypersoniques Tsirkon - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un inamic va avea aproximativ 20 de secunde pentru a da jos mingea de foc hipersonică invizibilă radarului, care are o viteză de 10.000 km / h, spun specialiștii.

BUCUREȘTI, 30 sept - Sputnik. Site-ul Avia.pro, axat pe informații din aviația rusă, citând o sursă fără nume, scrie că racheta hipersonică „Zircon” 3M22 a Rusiei va fi invizibilă radarului, dar va „inspira uimirea” celor nefericiți să o vadă cu proprii lor ochi.

Baza militară americană de la Deveselu - Sputnik Moldova
Moldova este „ostaticul” prezenței militare americane în România

Conform sursei, racheta va fi realizată dintr-un material compozit unic care include carbon și fibră de carbon, făcând arma mult mai ușoară și făcând-o aproape invizibilă pentru radar.

Avia.pro speculează că materialul compus al lui Zircon va fi similar cu KIMF, utilizat în racheta balistică utilizată pe submarine 3M37 Skiff. Produs de fabrica Chelyabinsk UMATEX, KIMF este un material ușor, dar robust, care oferă o bună protecție termică.

Sursa, citată de Avia.pro, notează că un Zircon, care se deplasează cu 10.000 km / h, va fi atât de fierbinte încât ar părea ca o minge de foc uriașă pe cer.

„Inamicul nu va putea vedea racheta pe radarul său, dar va putea să o vadă la orizont. Acest lucru va inspira literalmente uimirea", a spus un specialist anonim.

La începutul lunii septembrie, Popular Mechanics a raportat că apărarea actuală americană împotriva rachetelor, va avea doar aproximativ 20 de secunde pentru a doborî un proiectil hipersonic.

„Este destul de mult timp pentru ca comandantul navei apărătoare să proceseze ceea ce se întâmplă, cu atât mai puțin să lansăm rachete pentru a doborî racheta hipersonică de intrare”, a informat Popular Mechanics.

În februarie, președintele rus Vladimir Putin a prezentat oficial racheta și a dezvăluit că poate călători cu Mach 9 (aproximativ 11.000 km / h) pe o distanță de 1000 de kilometri.

Fluxul de știri
0