Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Icoana cu Moaștele Sfintei Fericitei Matrona de la Moscova a fost adusă în Moldova

© Sputnik / Ирина ЛяховаIcoana cu Moaștele Sfintei Fericitei Matrona de la Moscova
Icoana cu Moaștele Sfintei Fericitei Matrona de la Moscova - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii care vor dori să se închine vor putea merge la Biserica cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” din sectorul Buiucani al Capitalei.

CHIȘINĂU, 29 sept – Sputnik. Icoana cu Moaștele Sfintei Fericitei Matrona de la Moscova a fost adusă duminică la Chișinău.

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Icoana cu Moaștele Sfintei Fericitei Matrona de la Moscova vor fi puse spre închinare în Biserica cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” din mun. Chișinău, str. Cornului 8, sectorul Buiucani, începând cu data de 29 septembrie 2019 până la data de 27 octombrie 2019”, scrie pe site-ul Mitropoliei.

Totodată, se menționează că Sfânta Fericita Matrona, pe care Sfântul Ioan de Kronstadt a numit-o „al optulea stâlp al Rusiei”, se bucură de o mare cinstire în rândul poporului rus, dar și la nivel internațional.

Sfânta Matrona a avut un rol determinant în propășirea creștinismului. Din fragedă copilărie avea darul clarviziunii, facerii de minuni și vindecării bolnavilor. Potrivit Bisericii, enoriașii care se închină la această icoană se vindecă de boli și capătă liniște sufletească.

Moaștele Sfintei Matrona cea Oarbă sunt păstrate în Biserica „Acoperământul Maicii Domnului" din Moscova.

Fluxul de știri
0