Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Epureanu, carieră încheiată la naționala Moldovei

© Sputnik / Vladimir PolusatovAlexandru Epureanu, căpitanul naționalei Moldovei de fotbal
Alexandru Epureanu, căpitanul naționalei Moldovei de fotbal 

 - Sputnik Moldova
Abonare
Pe parcursul mai multor ani, Alexandru Epureanu a fost căpitanul echipei naționale. Sportivul a explicat din ce motive a decis să se retragă de la naționala Moldovei.

CHIȘINĂU, 30 sept – Sputnik. După 14 ani petrecuți la naționala Moldovei, căpitanul Alexandru Epureanu și-a încheiat cariera la echipa țării, scrie pe pagina oficială a Federației Moldovenești de Fotbal de pe Instagram.

„Dragi amatori ai fotbalului moldovenesc, cu tristețe în suflet vreau să vă anunț despre încheierea carierei mele la Echipa Națională a Moldovei. Din păcate, sunt așa momente când ești nevoit să iei decizii grele, și asta este o astfel de decizie”, a spus Epureanu, citat de FMF.

Fotbalistul le-a mulțumit tuturor microbiștilor care au susținut permanent echipa națională, indiferent de rezultate.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

View this post on Instagram

După 14 ani petrecuți la Echipa Națională, căpitanul Alexandru Epureanu și-a încheiat cariera la #EchipaȚării. Iată care este mesajul transmis către suporteri de către Alexandru Epureanu: ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀ “Dragi amatori ai fotbalului moldovenesc, cu tristețe în suflet vreau să vă anunț despre încheierea carierei mele la Echipa Națională a Moldovei. Din păcate, sunt așa momente când ești nevoit să iei decizii grele, și asta este o astfel de decizie. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀ Vreau să le mulțumesc mult tuturor microbiștilor, care au susținut selecționata noastră permanent, indiferent de rezultat. Doar cuvinte de mulțumire am de spus la adresa lucrătorilor FMF în frunte cu Pavel Cebanu și ulterior cu Leonid Oleinicenco, pentru ajutorul lor și munca enormă depusă pentru a ne crea nouă, jucătorilor, toate condițiile necesare pentru pregătirea către meciuri. Le mulțumesc mult tuturor antrenorilor, cu care am avut ocazia să lucrez la selecționată, întregului staff tehnic și, desigur tuturor băieților cu care am avut posibilitatea să apărăm culorile țării în acești 14 ani. Le mulțumesc mult tuturor, a fost o onoare să fiu parte a Echipei Naționale a Moldovei!” ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀ Federația Moldovenească de Fotbal îi aduce sincere mulțumiri lui Alexandru pentru toți acești ani frumoși petrecuți la Echipa Țării. Alături de tricolori, Alexandru Epureanu a bifat un număr record de 91 de meciuri și a marcat 7 goluri. Îi urăm multă sănătate și realizări frumoase la echipa de club! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀ #haimoldova #echipanationala #fmf #moldova #susține #igmoldova #football #uefa #soccer #chisinau #nationalteam #divizianationala #echipațării

A post shared by FMF (@fmfmoldova) on

„Doar cuvinte de mulțumire am de spus la adresa lucrătorilor FMF în frunte cu Pavel Cebanu și ulterior cu Leonid Oleinicenco, pentru ajutorul lor și munca enormă depusă pentru a ne crea nouă, jucătorilor, toate condițiile necesare pentru pregătirea către meciuri”, a menționat sportivul.

„Le mulțumesc mult tuturor antrenorilor, cu care am avut ocazia să lucrez la selecționată, întregului staff tehnic și, desigur tuturor băieților cu care am avut posibilitatea să apărăm culorile țării în acești 14 ani. Le mulțumesc mult tuturor, a fost o onoare să fiu parte a Echipei Naționale a Moldovei!”, a mai spus Epureanu.

Cariera lui Alexandru Epureanu

S-a născut pe 27 septembrie 1986 la Chișinău. La început s-a antrenat sub îndrumările tatălui său, iar de la 12 ani -  la școala „Zimbru” din Capitală. Ulterior a jucat pentru acest club în campionatul țării, după care a trecut la „Sherif” Tiraspol.

În 2007 a devenit jucător al clubului de fotbal „Moskva”, suma transferului constituind un milion de euro. Pe 26 noiembrie 2009, lui Epureanu i-a fost conferit titlul de „Maestru în sort al Rusiei”.

La sfârșitul sezonului 2009 a trecut la „Dinamo” Moscova. Pe 14 iulie 2012 a fost ”împrumutat” pentru o jumătate de an clubului  „Krîlia Sovetov” din Samara, după care a revenit la „Dinamo”.

După expirarea contractului cu „Dinamo”, Epureanu a semnat un contract pe jumătate de an cu echipa din Mahacikala.

În iulie 2014 a trecut la „Bașakșhehir Istanbul” din Turcia.

A jucat alături de tricolori din 2006. Potrivit FMF, în acest răstimp a participat la un număr record de 92 de meciuri. A fost căpitanul naționalei Moldovei de-a lungul mai multor ani.

Alexandru Epureanu a fost recunoscut drept cel mai bun fotbalist din țară al anului 2018, învrednicindu-se de acest titlu pentru a cincea oară: în 2007, 2009, 2010 și 2012.

Fluxul de știri
0