Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Acesta este cel mai vulnerabil loc al frontierei moldo-române: Iată ce se întâmplă

© www.ijpfiasi.roImagine simbol: Râul Prut
Imagine simbol: Râul Prut - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au reținut în flagrant mai mulți cetățeni care ajutau persoane străine să traverseze ilegal frontiera țării noastre prin satul Braniște, Râșcani.

CHIȘINĂU, 30 sept - Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a expediat în instanța de judecată o cauză penală a unui bărbat din raionul Telenești care a ajutat trei cetățeni ai Bangladeshului și un cetățean al Uzbekistanului să treacă ilegal frontiera țării noastre ilegal.

vamă - Sputnik Moldova
Societate
Situația la Frontieră: Iată câte persoane au fost reținute - detalii

Cetățenii străini intenționau să ajungă în Italia. Potrivit oamenilor legii, infractorul nu a acționat de unul singur, ci a comis fapta ilegală ajutat de alte două persoane. Pentru operațiunea în care s-au angajat, grupul criminal a cerut și a primit suma de 8000 euro. Pentru această faptă infractorii riscă pedeapsa cu închisoarea de la 5 la 7 ani.

Făptașii au fost reținuți în flagrant în timp ce ajutau mai mulți imigranți să trecerea ilegală peste râul Prut, în apropierea comunei Braniște din raionul Râșcani.

Acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigații au fost întreprinse de către angajații din cadrul Direcției Nord a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră de comun cu Serviciul de Informații și Securitate, sub conducerea Oficiului „Nord” al PCCOCS. Vom menționa că, în dreptul satului Braniște din raionul Râșcani, nivelul apei în râul Prut este extrem scăzut, iar pe vreme de secetă, practic, poate fi trecut în picioare. De acest fapt se folosesc unii răufăcători.

Fluxul de știri
0