Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Capitala, împânzită de sportivi: A fost dat startul Maratonului Internațional Chișinău

© Sputnik / Мирослав РотарьMaratonul Internațional Chișinău
Maratonul Internațional Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Sute de oameni din Moldova, dar și din alte țări s-au adunat în centru Capitalei și participă la Maratonul Internațional Chișinău.

CHIȘINĂU, 29 sept - Sputnik. Centrul Capitalei s-a transforat într-un furnicar de sportivi. În Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost dat startul Maratonului Internațional Chișinău. În acest an, la eveniment, sunt aşteptaţi peste 20 de mii de participanți din peste 50 de țări, printre care România, Ucraina, Rusia, China și Statele Unite.

Organizatorii evenimentului spun că au pregătit un program divers. Participanții vor avea parte de mai multe surprize, în special străinii. Aceștia vor avea ocazia să descopere frumusețea toamnei în Moldova. 

Potrivit organizatorilor, participanții la curse vor întâlni pe traseu mese cu mâncare tradițională,vinuri moldovenești, plăcinte și și dansatori care vor încinge hore. 

Astăzi în cursă se vor avânta adulţii. Startul competiţiei a fost dat de sportivii în scaune rulante. La ora 09:00 a fost dat  stratul cursei Fun Run şi curselor competitive 5, 10, 21 şi 42 de kilometri. Maratonul Internațional Chișinău se află la a cincea ediţie.

Fluxul de știri
0