Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii cu cetățenie română ar putea primi o pensie de 22000 de lei pe lună, dacă...

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
O analiză publicată de un politician arată că românii (inclusiv moldovenii cu cetățenie română care își ridică pensia peste Prut) ar putea primi o pensie medie de 5.654 de roni (peste 22 de mii de lei moldovenești).

BUCUREŞTI, 28 sept – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit unui studiu postat pe pagina sa de Facebook de Claudiu Năsui, membru USR, românii ar putea avea o pensie medie de 5.654 de roni pe lună, dacă s-ar cotiza 100% la pilonul 2 de pensii.

„Deși statul a pus bețe în roate încontinuu pilonului 2 de pensii, acesta are un potențial semnificativ pentru fiecare din noi care cotizăm la el. Am făcut nu demult un calcul care detaliază cum ar arăta o pensie după 35 de ani de cotizat CAS în totalitate la pilonul 2, dintr-un salariu mediu și cu un randament minim al P2 de 2.82% (acum este 4,367%). Aici http://bit.ly/2mp2U6u puteți găsi detaliile și cert este că pensia medie în România ar fi de peste 5.000 de lei”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook. 

Potrivit acestuia, creșterea cotizației la pilonul 2 și sporirea investițiilor făcute prin acesta este un „plus atât pentru noi, cei care cotizăm, cât și pentru stat”, fondul putând duce la creșterea investițiilor în piețele de capital sau în titlurile de stat, iar „principalul atu este că oferă o sursă stabilă pentru plata pensiilor”.

Fluxul de știri
0