Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fără amendă și puncte de penalizare în caz de accident rutier – Iată ce trebuie să știi

Abonare
Inspectoratul Național de Patrulare le reamintește conducătorilor auto că din data de 8 septembrie 2019 a intrat în vigoare procedura simplificată, benevolă de documentare a accidentelor rutiere: „constatare amiabilă de accident”.

CHIȘINĂU, 28 sept - Sputnik. Această nouă procedură prevede lipsa de implicare a poliției și poate fi aplicată pentru toate accidentele rutiere survenite pe teritoriul Republicii Moldova, în urma cărora au rezultat doar daune materiale nesemnificative în mărime maximă de 10 000 de lei și în care au fost implicate două autovehicule.

Ce trebuie să știe conducătorii auto în cazul producerii unui accident rutier minor și cum poate fi documentat acesta fără intervenția oamenilor legii:

  • ambii conducători auto implicați în accident trebuie să dispună de asigurare RCA;
  • să dețină un formular de „#constatareamiabilădeaccident”, care poate fi obținut de șoferi la compania de asigurări la care a fost asigurat autovehiculul;
  • conducătorii auto implicați în accident vor completa și vor semna formularul „constatare amiabilă de accident”;
  • cel care recunoaște că se face vinovat de accident rutier va fixa în formular;
  • formularul va fi prezentat asigurătorului în termen de 2 zile lucrătoare de la data producerii accidentului rutier;
  • nu veți fi obligați să vă prezintați pentru documentarea accidentului rutier la Poliție, astfel fiind scutiți de amendă și puncte de penalizare.

IPN amintește că procedura de „constatare amiabilă a accidentului” este comodă, aduce beneficii atât persoanelor afectate de accident, cât și celorlalți participanți la trafic prin faptul că diminuează din incomoditățile create de un accident rutier.

Fluxul de știri
0