Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mai multe microbuze riscă să fie scoase de pe linie în Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariОбщественный транспорт
Общественный транспорт - Sputnik Moldova
Abonare
Direcţia Generală Transport Public şi Căi de Comunicaţie este în drept să interzică exploatarea microbuzelor care nu vor trece testarea tehnică în perioada 01-14 octombrie.

CHIȘINĂU, 27 sept – Sputnik. În perioada 01-14 octombrie, se va desfășura etapa a II-a a testării tehnice a unităților autorizate pentru transportul de călători pe rutele municipale.

Timp de 2 săptămâni, la stațiile de testare din municipiul Chișinău, autorizate de Ministerul Economiei și Infrastructurii, va fi verificată starea tehnică a microbuzelor, aspectul estetic interior și exterior, inclusiv echiparea acestora, în conformitate cu prevederile Regulilor de testare a autovehiculelor.

Microbuz care transporta peste 600 de kg de carne, fără acte de proveniență - Sputnik Moldova
Societate
Incredibil: Vezi câți oameni au încăput într-un microbuz - captura poliției (Video)

Administratorii rutelor municipale vor organiza prezentarea microbuzelor la stațiile de testare, conform graficelor coordonate cu Direcţia Generală Transport Public şi Căi de Comunicaţie, pentru a nu admite perturbarea procesului de transportare a călătorilor în municipiul Chișinău.

După încheierea reviziei tehnice, autoritatea municipală de profil este în drept să interzică exploatarea microbuzelor care nu au susţinut testarea tehnică în termenul stabilit, precum şi să retragă dreptul de a presta servicii de transport de călători agenţilor transportatori care nu s-au prezentat la revizia tehnică sau n-au susţinut examenul respectiv.

Fluxul de știri
0