Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detalii în cazul dosarului lui Țuțu: Ce i se incriminează

© Sputnik / Miroslav RotariConstantin Țuțu
Constantin Țuțu  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Constantin Țuțu a pretins și a primit suma de 20 000 de euro pentru ca să influențeze procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, astfel încât să nu prelungească termenul arestului preventiv în privința unei persoane.

CHIȘINĂU, 27 sept - Sputnik. Vineri, 27 septembrie 2019, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis demersul procurorilor anticorupție și a aplicat în privința cetățeanului Constantin Țuțu măsura arestului preventiv pentru un termen de 30 de zile, dat fiind că acesta se eschivează de urmărirea penală, fiind învinovățit de trafic de influență în proporții deosebit de mari.

Contantin Țuțu  - Sputnik Moldova
Societate
Traseul infracțional a lui Constantin Țuțu: Iată ce ”păcate” are - Video

Potrivit investigațiilor efectuate de Procuratura Anticorupție, învinuitul a pretins și a primit suma de 20000 de euro pentru ca să influențeze procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, astfel încât să nu prelungească termenul arestului preventiv în privința unei persoane.

Urmărirea penală a fost pornită la data de 18 septembrie 2019, în temeiul articolului 326, alineatul 3),  litera a) din Codul Penal, pe faptul traficului de influență în proporții deosebit de mari. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă pedeapsa cu amendă de până la 300.000 lei sau pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de până la 7 ani. Procuratura Anticorupție va reveni cu detalii în lumina garanțiilor procedurale ale părților.

Fluxul de știri
0