Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Candu, fără imunitate? Slusari a trimis un demers Procuraturii - Ce spune Robu

© Sputnik / Miroslav RotariФутбольный матч Молдова-Франция
Футбольный матч Молдова-Франция - Sputnik Moldova
Abonare
Este pentru prima oară în istoria Legislativului din Republica Moldova când cinci deputați rămân fără imunitate parlamentară.

CHIȘINĂU, 27 sept - Sputnik. Recent, patru deputați din Partidul Șor și un democrat au fost lipsiți de imunitate parlamentară. Potrivit unor informații, urmează ridicarea imunității unui alt parlamentar PD.

Влад Филат - Sputnik Moldova
Politică
Filat: Leancă, Lazăr, Drăguțanu și Candu trebuie să răspundă în fața legii

Este vorba de fostul președinte al Parlamentului de la Chișinău Andrian Candu. Președintele comisiei de anchetă privind elucidarea fraudei bancare, Alexandru Slusari, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că a transmis și un demers în acest sens procuraturii.

”E cazul să îi fie ridicată imunitatea ”prietenului” meu Andrian Candu. Eu, în luna august, am înaintat, în baza materialelor pe care le-am acumulat în cadrul comisiei, un demers către Procuratură cu această idee. În 2014, acordarea garanțiilor de stat fără introducerea administrației speciale în cele trei bănci devalizate, după mine, este o crimă”, a declarat Alexandru Slusari în cadrul unui post privat de televiziune.

Solicitat de jurnaliști, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a declarat următorul lucru:

 ”Nu vă pot răspunde căror deputați le va fi ridicată imunitatea”, spune Robu.  

Anterior Adrian Candu a menționat că deputaţii Partidului Democrat din Moldova nu au nevoie de imunitate parlamentară, iar PD a propus de mai multe ori modificarea Constituţiei, astfel încât aleşii poporului să fie lipsiţi de acest privilegiu.

Fluxul de știri
0