Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Întâlnire la vârf, Iohannis–Dodon: Declarații importante

© Photo : Facebook / Igor DodonIgor Dodon şi Klaus Iohannis
Igor Dodon şi Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele Republicii Moldova susţine Parteneriatul Strategic dintre România şi Republica Moldova ”am subliniat caracterul strategic al cooperării noastre”

CHIȘINĂU, 26 sept - Sputnik. Președintele Republicii Moldova; Igor Dodon, are o agendă încărcată la New York. șeful statului participă la mai multe evenimente și a avut deja un șir de întâlniri bilaterale, inclusiv cu Președintele României, Klaus Iohannis.

”La New York, în cadrul Adunării Generale a ONU am avut o întrevedere cu Președintele României, Klaus Iohannis”, a scris președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

”Am parcurs întreaga agendă a relațiilor noastre bilaterale și am subliniat caracterul strategic al cooperării noastre, România este cel mai mare partener comercial al Republicii Moldova”.

Președintele moldovean a adus mulțumiri conducerii României ”pentru susținerea Republicii Moldova în domenii de interes major și pentru realizarea mai multor programe și proiecte importante, inclusiv in domeniul economic, social, energetic”.

”În context, am reiterat faptul că relațiile cu statul vecin constituie o prioritate pentru administrația prezidențială”, a subliniat Dodon.

De cealaltă parte, preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat ”importanţa menţinerii şi dezvoltării Parteneriatului Strategic bilateral pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, ca relaţie specială, strategică şi care trebuie să aibă permanent substanţă”, transmite Agerpres.

În privința situației din Transnistria, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că din perspectiva României, ”care sprijină soluţionarea acestui conflict cu respectarea frontierelor internaţional recunoscute ale Republicii Moldova”, este important de evitat ”orice soluţie care implică federalizarea Republicii Moldova sau altă formulă, care ar afecta vectorul său pro-european”, transmite sursa citată.

”Klaus Iohannis a evidenţiat sprijinul pe care România îl acordă Republicii Moldova prin proiectele strategice de interconectare şi prin cele cu impact social pozitiv asupra nivelului de trai al cetăţenilor, finanţate şi derulate de ţara noastră”, scris Agerpres.

Iohannis a făcut apel la valorificarea patrimoniului comun de istorie, cultură şi limbă română și a subliniat ”importanţa sprijinirii eforturilor actualului guvern de la Chişinău pentru reformarea, europenizarea şi eficientizarea administraţiei, justiţiei şi a altor sectoare”.

Fluxul de știri
0