Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O femeie din Moldova nu a putut intra în Italia: Vezi motivul

© Photo : Facebook / Avram FitiuLa muncile câmpului, în Italia
La muncile câmpului, în Italia - Sputnik Moldova
Abonare
O femeie originară din Republica Moldova a făcut cale întoarsă din Italia, după ce i-a fost interzis accesul pe teritoriul acestei țări.

CHIȘINĂU, 23 sept – Sputnik. O femeie din Republica Moldova nu a fost lăsată să intre în Italia. Despre aceasta scrie rotalianul.com cu referire la presa italiană.

trafic de persoane sclavie  - Sputnik Moldova
Societate
Dramatic! Cum sunt exploatați românii la muncile agricole din Italia

Moldoveanca în vârstă de 37 de ani a aterizat pe aeroportul din Pescara, la bordul unui avion sosit din București. Aceasta nu a fost însă lăsată să intre în țară pentru că nu avea bani.

Femeia nu deținea suma necesară pentru a demonstra că are cu ce să trăiască pe perioada șederii și nici dovada că are asigurată cazarea, fapt prevăzut în legislație.

Roma, Italia - Sputnik Moldova
Societate
Moldovenii din Italia: Drepturi bănești în cazul încetării raportului de muncă, inclusiv la negru

La întrebările ofițerilor vamali, femeia a răspuns vag, ca mai apoi să admită că a venit în Italia pentru a munci.

Mai mult, moldoveanca nu a putut demonstra faptul că are un loc de muncă asigurat în Peninsulă și neavând suma de bani necesară pentru a putea trăi pe perioada de ședere, a fost întoarsă de autoritățile italiene în țara de unde a sosit inițial cu avionul, mai exact, în România.

Potrivit legislației în vigoare, cetățenii moldoveni pot circula ca turiști în orice stat din UE, cu condiția să poată dovedi că au cazarea și mâncarea asigurată (sau banii necesari pentru asta) pentru perioada respectivă, care nu poate fi mai mare de trei luni.

Fluxul de știri
0