Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ne așteaptă probleme mari – Iată ce vor să facă transportatorii

© Sputnik / OsmatescoOleg Alexa
Oleg Alexa  - Sputnik Moldova
Abonare
Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto este dispusă să stopeze cursele interurbane după 1 octombrie dacă autoritățile nu vor revizui tarifele de călătorie. Operatorii cer 92 de bani per kilometru, dar ar fi de acord și cu un tarif mai mic.
O mare neplăcere pentru pasageri-vezi ce se întâmplă cu transportul interurban

Președintele Consiliului APOTA, Oleg Alexa, a declarat pentru studioul radio Sputnik Moldova că, în opinia lui, reprezentanții Ministerului Economiei evită  întâlnirile programate cu operatorii de transport. Alexa mai spune că transportatorii așteaptă un răspuns clar până la 1 octombrie.

„Dacă problema nu va fi soluționată, atunci ne rezervăm dreptul să intrăm în grevă, care va consta din două componente, sistarea curselor și ieșirea cu unitățile de transport în PMAN. După 12 septembrie, când a avut loc prima grevă, am programat trei întâlniri la Ministerul Economiei cu secretarul de stat Andrei Ciornâi. Ne-am întâlnit în această perioada doar o singură dată, unde s-a vorbit la general. Noi solicităm un tarif de 92 de bani per kilometru, avem toate calculele și suntem pregătiți pentru a prezenta argumente pentru acest tarif. Ministerul spune că ia în calcul un tarif de 71 de bani, dar asta doar la nivel de declarație”, a precizat Oleg Alexa.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0