Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Eveniment inedit: Nocturna la Biblioteca Națională pentru Copii "Ion Creangă"

© Sputnik / Miroslav RotariLilia Tcaci
Lilia Tcaci - Sputnik Moldova
Abonare
Și bibliotecile au viață lor nocturnă. În perioada 23-30 septembrie, pe întreg teritoriul țării se desfășoară Campania Nocturna Bibliotecilor, idee inițiată de Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova.
Nocturna la Biblioteca Națională pentru Copii "Ion Creangă"

Campania se află la cea de-a VI-a ediție, iar scopul este de a promova rolul bibliotecii ca spațiu de interacțiune și creativitate.

Astfel, joi, 26 septembrie, de la ora 16:00 până la ora 20:00, la Biblioteca Națională pentru Copii "Ion Creangă", toți doritorii sun invitați să participe la un program extraordinar, cu manifestări inedite, consacrate acestui eveniment.

"Este un eveniment deosebit la care pot participa copiii alături de părinții lor. Adulții pot veni cu copii după orele de muncă și să descopere bibliotecile altfel decât în zilele obișnuite", a menționat directorul-adjunct al Bibliotecii Lilia Tcaci.

Iată care este programul evenimentului:

16.00-20.00 - Arena bibliofililor „Vă recomand cartea mea preferată” – Schimb de cărți

(Filiala nr. 1, str. Petru Movilă nr. 27)

Doritorii sunt invitați să vină cu o carte preferată, pe care trebuie să o prezinte cât mai atractiv pentru a trezi interesul cititorilor. Astfel, vizitatorii pot face și schimb de cărți.

16.30 - Vizionarea filmului „Băiatul cu pijamale în dungi”, după cartea cu același titlu de John Boyne – Dezbateri

(Filiala nr. 2, str. 31 August 1989, nr 121)

Eveniment pentru copii de 9+ ani, părinți și bunici. Participanții vor viziona pelicula „Băiatul cu pijamale în dungi” de scriitorul irlandez John Boyne. Apoi vor fi invitați să facă o comparație între impactul cărții și al filmului și să discute despre mesajul transmis de autor.  

17.30 - Flashmob „Reading Is Fun”

(str. Şciusev 65, în fața intrării din str. Pușkin) 

18.00-20.00 - Biblio Quest „În căutarea comorilor”

(Sala de Evenimente, str. Şciusev 65, intrare din str. Pușkin)

Eveniment pentru copii de la 12 la 15 ani. Detectivi, pirați și cercetași curioși se vor aventura într-o călătorie cu mister și surprize prin labirinturile bibliotecii nocturne. Locul întâlnirii - „Piramida din hol” (str. Șciusev 65, prima intrare din str. Pușkin).

18.30 - „Ascultă povestea mea preferată” cu scriitoarea Zina Bivol

(Secția Biblioteca Picilor, str. Şciusev 65, intrare din str. Pușkin)    

Scriitoarea Zina Bivol vine să le povestească copiilor despre poveștile care îi plăceau în copilărie și le va citi una din poveștile sale preferate. 

Fluxul de știri
0