Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Ce soluții are Moldovagaz dacă la iarnă va fi sistată livrarea gazelor naturale?

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Există un pericol real ca să avem probleme cu livrarea gazelor naturale în cazul în care Federația Rusă și Ucraina nu va ajunge la înțelegerea privind tranzitarea lor prin Ucraina? Iată ce spune președintele consiliului de administrație al "Moldovagaz", Vadim Ceban.

Potrivit președintelui consiliului de administrație al "Moldovagaz", Vadim Ceban, grație negocierilor care au loc între Ucraina și Rusia, acest risc poate fi depășit cu ușurință.

"Considerăm că toate subtilitățile vor fi discutate în continuare și va fi luată o decizie. Astfel că, începând cu 1 ianuarie 2020, vom continua să avem furnizarea și tranzitul gazelor naturale prin ruta tradițională transbalcanică", a subliniat Vadim Ceban.

În același timp, Ceban spune că trebuie să fim pregătiți pentru diverse scenarii, inclusiv că ar putea fi sistată transportarea și tranzitul gazelor naturale prin teritoriul Ucrainei.

"Discutăm soluții, inclusiv procurarea gazelor naturale la hotarul Federația Rusă-Ucraina, transportarea acestor gaze către Moldova și livrarea consumatorilor finali. La fel, examinăm variantele ce țin de asigurarea transportării și livrării gazelor naturale în regim de revers pe coridorul transbalcanic, utilizând sistemele transport gaze Bulgaria-România-Ucraina-Republica Moldova. Considerăm că vom ajunge la o soluție prin care livrarea gazelor nu va fi sistată", a mai adăugat el.

Fluxul de știri
0