Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dialog cu organizații evreiești foarte influente: Ce le-a promis Igor Dodon - Video

© Photo : Facebook / Igor DodonÎntrevederea președintelui Dodon cu reprezentanții unor organizații evreiești foarte influente
Întrevederea președintelui Dodon cu reprezentanții unor organizații evreiești foarte influente - Sputnik Moldova
Abonare
Comitetul American Evreiesc, Congresul Evreiesc Mondial, Liga Anti-Defăimare, Bnai Brith și Coaliția Națională în Susținerea Evreilor Eurasiatici sunt organizațiile cu reprezentanții cărora președintele Dodon s-a întâlnit în cadrul vizitei sale de lucru la New York.

CHIȘINĂU, 25 sept - Sputnik. În cadrul vizitei de lucru la New York, președintele Igor Dodon s-a întâlnit cu reprezentanții organizațiilor evreiești precum Comitetul American Evreiesc, Congresul Evreiesc Mondial, Liga Anti-Defăimare, Bnai Brith și Coaliția Națională în Susținerea Evreilor Eurasiatici, cu care a discutat despre relația Moldovei cu aceste și cu statul Israel.

”Am pledat pentru dinamizarea dialogului cu liderii organizațiilor evreiești internaționale, inclusiv pe subiecte cu privire la cooperarea Republicii Moldova cu SUA și Statul Israel”, a scris șeful  statului pe pagina sa de Facebook.

Totodată, președintele a confirmat intenția Moldovei de a promova combaterea antisemitismului, cultivarea memoriei Holocaustului, păstrarea patrimoniului istoric și cultural evreiesc etc., ceea ce presupune includerea disciplinei opționale de studiu privind istoria Holocaustului și înființarea Muzeului de istorie a evreilor din Republica Moldova, în privința căruia Guvernul RM a emis o Hotărâre în octombrie 2018.

Mai mult, Dodon a informat organizațiile evreiești despre inițiativa legislativă prezidențială cu privire la introducerea răspunderii penale pentru eroizarea și glorificarea nazismului și neo-nazismului în Republica Moldova.

Igor Dodon a confirmat participarea sa la la Forul Mondial al Holocaustului de la Yad Vashem, care se va desfășura pe data de 23 ianuarie 2020, la Ierusalim.

Fluxul de știri
0