Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Situație incredibilă: Se întâmplă chiar în centrul Capitalei noastre ”europene”

CC0 / Pixabay / Athena24 / Autocar
Autocar - Sputnik Moldova
Abonare
În plin centrul capitalei Moldovei putem avea parte deseori de priveliști care demonstrează că orașul are nevoie demult de o reparație capitală și o curățenie generală.

CHIȘINĂU, 25 sept – Sputnik, Andrei Petric. Pe parcursul ultimilor douăzeci de ani, locuitorii Chișinăului au tot auzit lozinci despre „capitala europeană”, modernizarea orașului și altele de acest gen. Însă în toată această perioadă situația a rămas practic neschimbată. Da, în oraș au intervenit unele schimbări, s-au făcut eforturi pentru repararea unor artere de circulație și reamenajarea scuarurilor. Totuși, în opinia chișinăuienilor, toate acestea nu constituie decât ca o picătură de apă în mare.

Astăzi în tot orașul poți vedea mărturii ale unei lipse totale de spirit gospodăresc, care sunt o dovadă a faptului că gospodăria comunală a Capitalei a fost lăsată de izbeliște.

O confirmare a celor spuse mai sus ar putea fi și groapa imensă apărută chiar în plin centrul Chișinăului, în preajma Autogării centrale. Surpătura apărută în asfalt este atât de adâncă, încât vânzătorii stradali și alți locuitori ai orașului au luat-o drept groapă de gunoi și au aruncat acolo tot felul de resturi, umplând-o până la refuz. Imaginea nu este dintre cele mai plăcute.

Această groapă de gunoi improvizată îi șochează mai cu seamă pe cei veniți de prin alte părți. Reporterul Sputnik Moldova a discutat cu un oaspete din Ucraina care a rămas uluit de această debandadă din centrul orașului, afirmând că, cel puțin acolo unde sosesc străinii, această gaură putea fi astupată.

”Evident, atunci când cineva ajunge pentru prima dată într-un oraș necunoscut și vede aceste drumuri distruse, acel cineva își face imediat o impresie generală despre activitatea serviciilor comunale. Această impresie ar putea fi și una greșită, însă priveliștea din fața ochilor rămâne bine întipărită în memorie”, a spus interlocutorul.

Însă în timp ce străinii se minunează, surpătura din mijlocul drumului parcă ar vrea să ne atenționeze că așa nu se mai poate.

Fluxul de știri
0